Cross/MTB/XTERRA Duathlon er de seneste år blevet mere og mere populært, og det gælder for flere segmenter herunder mountainbikere, trailløbere og ikke mindst triatleter, som vi jo især følger her hos Pastaparty.dk.


Blandingen mellem høj puls over længere tid, masser af skift mellem disciplinerne og ikke mindst konkurrenceelementet gør, at det for mange triatleter er en hård, sjov og motiverende måde at få vintertræningen optimeret.

En af de populære Duathlon serier er MTB Duathlon serien på Sjælland, der løber fra november-februar, og hvor sidste afdeling blev afviklet i søndags i Buresø ved Ganløse. Distancen er som udgangspunkt 3 km løb – 10 km MTB – 3 km løb – 10 km MTB – 3 km løb, men har varieret lidt i både længde og teknisk sværhedsgrad i de fire afdelinger for at passe bedst muligt ind i de fire forskellige lokationer.

Og den sidste afdeling blev resultatmæssigt meget kendetegnende for hele serien.

Fuldt hus til stærk triatlet

Det blev en tæt afgørelse mellem de to forhåndsfavoritter Anders Brink Nyberg og Eskild Ebbesen. Anders Brink Nyberg havde taget sejren i de første tre afdelinger og Eskild Ebbesen var blevet nummer to alle tre gange. Derfor var det også meget naturligt, hvem Anders Brink Nyberg koncentrerede sig om i Buresø:

”Ærlig talt må jeg indrømme, at jeg kun fokuserede på Eskild Ebbesen som konkurrent, da Eskild er kommet ind lige i hælene på mig til alle afdelingerne. Og hver gang udviklede det sig faktisk sådan, at jeg skabte afstand på 1. løb, blev enten hentet eller næsten hentet på 1. cykel af Eskild, skabte afstand på 2. løb, blev hentet eller næsten hentet, og løb så sejren relativt komfortabelt hjem.” fortæller Anders Brink Nyberg, hvilket passede som fod i hose på sidste afdeling.

Her hentede Eskild Ebbesen forspringet ind på cyklen, så de to startede side om side inden de afsluttende tre kilometer løb, hvor Anders Brink Nyberg dog hurtigt trak fra og dermed vandt fire ud af fire afdelinger.

Det gav således også sig selv, at Anders Brink Nyberg tog den samlede sejr i hele sejren med Eskild Ebbesen som samlet nummer to.

Tredjepladsen blev til gengæld en meget tæt affære og blev afgjort på de sidste meter i den sidste afdeling. Her kæmpede Bjarne Houman sig ind på en femteplads, hvilket sikrede ham den samlede tredjeplads med mindst mulig margen til henholdsvis John Enevoldsen og Erling Madsen.

Samlet resultat for MTB Duathlon Serien – MÆND

Anders Brink Nyberg 1200 point
Eskild Ebbesen 1196
Bjarne Houman 1179
John Enevoldsen 1176
Erling Madsen 1174

Masser af cross duathlon og triathlon på kalenderen for vinderen

For Anders Brink Nyberg har de mange vinterstævner et altoverskyggende mål:

”Målet i 2017 er at kvalificere mig til XTERRA VM på Maui via XTERRA European Championship på Møns Klint i september. Jeg har jo tidligere kvalificeret mig til Ironman World Champs på Hawaii 2 gange og kunne mægtig godt tænke mig at se, hvordan VM i XTERRA er i forhold til IM, fortæller Anders Brink Nyberg.

Her kan han meget vel komme til endnu engang at konkurrere mod Eskild Ebbesen, der også har sat næsen op efter XTERRA på Maui. Og det kan sagtens blive endnu en tæt dyst, hvor Eskild måske kan presse Anders endnu hårdere, da MTB-ruten forholdsvis er længere end løberuten og samtidig både længere og mere teknisk krævende. Anders Brink Nyberg kommer dog ikke til at sidde på den lade sig inden turen forhåbentligt går til Maui, da kalenderen 2017 er spækket med hårde udfordringer:

”Jeg har en række stævner planlagt, som skærper min form og er med til at holde motivationen til at træne hårdt” slutter Anders.

Kalenderen ser sådan ud for Anders Brink Nyberg:

Marts
– XTERRA Duathlon Helsingør
– DM Cross duathlon på fyn
April
– North Coast Ultra 29/53 km
Juni
– Copenhagen Exhaust Trail (21 km) i Holte-området
– XTERRA Tisvilde
Juli
– Cross triatlon DM i Svendborg
August-oktober
– Sommer MTB Duathlon Serien
September
– XTERRA European Championship, Møns Klint
– XTERRA Blåvand
Oktober
– Forhåbentligt XTERRA VM på Maui

Forskellige vindere hos kvinderne i alle afdelinger

Hvor resultaterne hos mændene har været ensidige, så har der været stor variation hos kvinderne. De fire afdelinger har haft fire forskellige vindere, og i det afsluttende race trak Sussi Sommer det længste strå foran Mellanie Vendt og Linda Hansen.

Den samlede vinder blev dog en helt fjerde, da Britta Klinke har været den mest stabile i toppen og med fire placeringer i top-4,  tog hun den samlede sejr foran netop Linda Hansen og Mellanie Vendt.

Samlet resultat for MTB Duathlon Serien – KVINDER

– Britta Klinke 1189 point
– Linda Hansen 1186 point
– Mellanie Vendt 893 point
– Carol Rasmussen 599 point
– Sussi Sommer 596 point

Masser af mulighed for Duathlon de næste par måneder

Stævnekalenderen giver stadigvæk alle mulighed for at prøve kræfter med MTB/Cross/XTERRA Duathlon de næste par måneder. Der er fire afdelinger tilbage i XTERRA Duathlon serien i henholdvis

  • 5 marts i Helsingør
  • 26. marts i Hedeland ved Roskilde
  • 2. April i Hald Ege ved Viborg
  • 23. April i Blåbjerg Plantage ved Henne Strand

Derudover er der d. 19. Marts DM i Cross Duathlon ved Langesø på Fyn.
Ovenstående stævner er åbne for alle og den samlede distance indeholder i alt 10 km trailløb og 20 km MTB fordelt på flere skift.

Læs mere om mulighederne her:

http://xterranordic.com/events/duathlon/

http://www.otk.dk/

Foto: SonnMedia // Gorm J. Siiger

 

DEL
Andreas har en fortid som projektleder i Running26, der står bag alle de nordiske XTERRA-stævner. Han besidder dermed en dyb indsigt og skarphed i særligt cross triathlon, hvilket også dét han bruger i sit arbejde her på Pastaparty.dk

Leave a Reply