Hvert år uddeles DIF og Nordea-fondens Fidusbamse til en ung idrætsudøver mellem 12 og 19 år. Fidusbamsen gives til en idrætsudøver i denne aldersgruppe, der er en god holdkammerat med base i sine holdninger og handlinger i sin idrætsforening. 

Og i år er Andreas Rumin Kjær fra Aarhus 1900 Triathlon blandt de ti idrætsudøvere, der er kommet i den såkaldte semifinale. Det er han, efter han er blevet indstillet til prisen af holdkammeraten Gustav Røn-Burskov.

Indstillet af holdkammerat for at tilsidesætte sin egen træning for at hjælpe andre til træningen

Gustavs begrundelse for at indstille Andreas Rumin Kjær til dette års Fidusbamse, er som følgende:

Andreas har været så god til at tage imod nye i klubben, han tilsidesætter sin egen træning og hjælper os andre til træningen. Andreas er altid glad og støttende – også til de hårde træninger. Andreas er med til at gøre hver eneste træning lidt sjovere. Selvom Andreas er stor og jeg er lille, så er han en helt fantastisk holdkammerat. Han er opmærksom på, at selv de “små” er godt på vej og hepper på store som små hele vejen.

Tre ungdomstriatleter indstillet til Fidusbamsen

Andreas Rumin Kjær var ikke den eneste ungdomstriatlet, der var indstillet til dette års Fidusbamse. Også Clara Nielsen (Aalborg Triathlon Klub) og Valdemar Reventlow-Mourier (Skovshoved Triathlon Klub) var indstillet.

Clara Nielsen blev indstillet af holdkammeraten Maja Jørgensen Bruun med følgende begrundelse:

Clara er en af de kærligste og mest omsorgsfulde unge mennesker jeg har mødt. Hun udviser et fantastisk træningsengagement uden lige, og misser aldrig en træning. Hun er et forbillede for holdets andre atleter, sørger altid for at alle er med og føler sig set. Til træningen spreder hun glæde og energi, og er med til at skabe et trygt træningsmiljø. Clara planlægger ekstra træning udenfor vores træningstider med sine holdkammerater, og tager ofte venner med til træning, fordi glæden for sporten er så stor.

Valdemar Reventlow-Mourier blev indstillet af holdkammeraten Mads med følgende begrundelse:

Han hjælper med alt og giver gode råd og er i det hele taget god at være sammen med.

Udtalelserne er sakset fra Fidusbamsens officielle Facebook-side.

DTriF stolte over indstillingerne af de tre ungdomstriatleter

Hos DTriF (Dansk Triatlon Forbund) er man selvsagt glade for at de unge ude i de danske triathlonforeninger, har taget sig tid til at indstille en klubkammerat til Fidusbamsen.

– Dansk Triatlon Forbund er glade for at der bliver indstillet så mange triatleter til Årets Holdkammerat. Det afspejler den udvikling og kultur der er i triatlon, hvor fællesskabet er en vigtig del af sporten og man tager sig af hinanden, skriver DTriF på deres hjemmeside.

Vinderen løber med 100.000 kroner

Blandt de ti semifinalister der fortsat er med i kampen om årets Fidusbamse, snævres feltet ind til tre finalister den 11. december. Disse tre finalister bliver inviteret med på scenen til overrækkelsen, når det hele går løs ved Sport 2017 i Boxen i Herning.

Det sker den 6. januar 2018.

Udover titlen som Årets Holdkammerat, vil vinderen også modtage en sportsrejse for vinderen selv og dennes holdkommerater til en værdi af 100.000 kroner.

Skulle Andreas Rumin Kjær gå hen og løbe med titlen, ser det dermed ud til at der venter en stor oplevelse for ungdomstriatleterne i Aarhus 1900 Triathlon Alligators (Aarhus 1900 Triathlons ungdomsafdeling).

Her er de ti semifinalister

  • Laura Haslund-Christensen, FIF – Frederiksberg idræts forening (atletik)
  • Anton Seiersen, Nyborg GIF Håndbold (håndbold)
  • Astrid Filtenborg Laustsen, Hadsund Roklub (roning)
  • Ehab Basha, AGF’s svømmeafdeling (svømning)
  • Maja Munkholm, Vester Hassing GF (håndbold)
  • Mikkel Madsen, Sønderborg Sergeants (amerikansk fodbold)
  • Sofie Di Tranholm Nielsen, Hillerød GI damefodbold (fodbold)
  • Andreas Rumin Kjær, Aarhus 1900 (triatlon)
  • Josefine Rich Mølgaard, Kajakklubben Krogen (kano og kajak)
  • Sofie Cassøe, Sabro IF (håndbold)

For at kunne blive indstillet til prisen som Årets Klubkammerat, kræver det at klubben én af de 9000 danske idrætsforeninger registreret under DIF.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply