Hvor spændingen måske aldrig har været større blandt mændene (læs her), så ligner søndagens XTERRA World Championship en rutinesag for storfavoritten Flora Duffy, der i øjeblikket dominerer triathlon-sporten i stor stil. En outsider fra Frankrig og et par rutinerede XTERRA-krigere er dog klar til at vippe Queen-Flora af tronen.

Ingen over – og ingen i nærheden af Flora Duffy. Især ikke, når triathlon bevæger sig ud i terrænet, som i den grad er gældende på søndag til XTERRA World Championship på ikoniske Maui. Her venter 1500 meters svømning i Stillehavet, hvorefter 30 km MTB og 10 km trailløb i det voldsomme vulkanlandskab skal tilbagelægges. Det er efterhånden over tre år siden, at Flora Duffy ikke er endt øverst på podiet i XTERRA-regi og hun er derfor også tredobbelt verdensmester på Maui og kan som den første nogensinde tage fire VM-titler i streg.
– Flora Duffy

Flora Duffy har dog det seneste år næsten udelukkende fokuseret på landevejstriathlon, hvor hun på rekordfart også er blevet en verdensstjerne på de kortere distancer, hvilket to ITU VM titler de sidste to år beviser. Flora Duffy har derfor kun én gang været i ilden til XTERRA, og det er helt tilbage i februar, hvor hun sikkert vandt XTERRA South Africa.
Rygterne siger dog, at Flora bruger netop mountainbike som en vigtig del af træningen, så det ligner kun styrt eller tekniske problemer, der kan sætte en stopper for, at Flora Duffy tager rekorden med fire TV-sejre på stribe.

Der findes dog en deltager i feltet, der aldrig har tabt til Flora Duffy eller for den sags skyld et XTERRA-race. Franske Laura Philipp, der ellers er mest kendt for at køre 70.3 triathlon, deltog nemlig for første gang i XTERRA i år, og hun smadrede tilmed alt og alle i det ultrahårde og prestigefyldte XTERRA France. Her viste hun enorm styrke på MTB’en, hvor forholdene ellers var svære grundet meget mudder og regn. Siden da har hun hentet en tredjeplads til Ironman 70.3 World Championship, hvorfor formen må formodes at være helt i top. Det bliver spændende at se denne nye profil i XTERRA, og det vil være tiltrængt, hvis Laura Phillip kan overraske og presse Flora Duffy i toppen.
– Laura Phillip debuterer på Maui

Derudover bliver det som altid spændende at følge den tidligere dobbelte XTERRA verdensmester Lesley Paterson, som især er stærk på de sidste 10 km trailløb, ligesom hjemmebanefavoritten Suzie Snyder kommer til Maui med selvtilliden i top, da hun har vundet stort set alt i XTERRA-regi i 2017.
Den ene halvdel af det kendte “XTERRA-power-couple” Jacqui Allen (gift med Ben Allen) har også haft sin hidtil bedste sæson og har især forbedret sig på MTB-delen, som er så afgørende på Maui.
Med europæiske briller bliver det interessant om unge Brigitta Poor, som bl.a. vandt XTERRA EM på Møns Klint, kan fortsætte sin fornemme udvikling og blande sig i toppen.

Det finder vi ud af, når startskuddet går kl. 20.00 dansk tid søndag aften (09.00 lokal tid).

Du kan følge XTERRA World Championship via livestream her: http://www.xterraplanet.com/

Pastaparty.dk’s bud på top fem:
1. Flora Duffy
2. Laura Phillip
3. Suzie Snyder
4. Lesley Paterson
5. Brigitta Poor

DEL
Andreas har en fortid som projektleder i Running26, der står bag alle de nordiske XTERRA-stævner. Han besidder dermed en dyb indsigt og skarphed i særligt cross triathlon, hvilket også dét han bruger i sit arbejde her på Pastaparty.dk

Leave a Reply