Efter otte afdelinger af VM-serien fra marts og indtil nu, blev det i dag tid til den store finale. Den blev kørt i Rotterdam på regnvåde og yderst tekniske veje, hvor Andreas Schilling var til start for at forsvare sin 14. plads i den samlede VM-stilling. Eller måske endda forbedre den.

Det startede da også rigtigt godt for den danske OL-triatlet. Han kom fornuftigt op af vandet i den første halvdel, hvor feltet ikke overraskende blev ført an af slovakiske Richard Varga.

En frontgruppe på 15 herrer rev sig dog løs allerede kort efter T1, og her var Schilling desværre ikke repræsenteret. Men det var den forsvarende verdensmester Mario Mola sådan set heller ikke.

Til gengæld bestod frontgruppen af stærke cykelryttere som Javier Gomez og Jonathan Brownlee. Så skulle hullet fra frontgruppen og ned til feltet lukkes, så skulle der virkeligt køres stærkt. Vel at mærke på nogle meget våde veje, hvor flere af passagerne både var på smalle og snørklede veje.

Schilling var dog tilsyneladende ikke tilfreds med situationen, og fik sammen med 12 andre – inklusiv Mario Mola – revet sig fri fra feltet og kørt op til frontgruppen. Efter godt 10 km cykling, havde vi dermed en frontgruppe bestående af 27 herrer inklusiv Andreas Schilling. Og de havde altså allerede her, næsten et minut ned til feltet.

Og den afstand blev bare øget og øget. Særligt takket være Andreas Schilling, der virkeligt bidrog til den høje fart i front. På så teknisk en rute og på så våde veje, er det allermest fornuftige at gøre, at holde sig til helt fremme. Og det var lige præcis hvad Schilling ganske klogt gjorde.

Således kunne Schilling stille sin cykel i T2 som 3’er i selskab med bl.a. Kristian Blummenfelt, Javier Gomez, Jonathan Brownlee og Mario Mola.

Da Brownlee angreb tidligt på det afsluttende løb kunne Schilling dog ikke være med. Det kunne til gengæld i første omgang Blummenfelt, hvorefter Gomez og franske Vincent Luis kort efter lukkede hullet til de to i front. Og Mario Mola ville også være med. Så efter 2,5 km, var der dermed dannet en frontgruppe på fire hurtige herrer.

Andreas Schilling hang dog rigtigt godt i og kom til at sidde i en gruppe med blandt andre Fernando Alarza. En gruppe, hvor alle atleter løb rundt i top 11.

Med 2 km tilbage, satte Javier Gomez virkeligt tempo på oppe foran, og det kostede Jonathan Brownlee sin placering i frontgruppen. Blummenfelt fulgte derefter op på tempoet, og det kostede også betydeligt for både Mario Mola og Javier Gomez, der dermed var ude af kampen om sejren.

I en 300 meter lang spurt tog Vincent Luis sejren foran Kristian Blummenfelt, imens Mario Mola løb i mål på tredjepladsen et par sekunder senere.

Bagved bragede Andrea Schilling afsted og sørgede for en tredjeplads i forfølgergruppens spurt. Det gav ham en niendeplads, hvilket absolut må siges at være et brag af en performance.

Med dagens smukke niendeplads, avancerede Schilling samtidigt fra 14. pladsen til 11. pladsen i den samlede VM-stilling. I øvrigt det absolut bedste danske VM-serie resultat nogensinde.

Med dagens resultat, skal det dermed blive rigtigt spændende at følge Andreas Schilling i Super League Triathlon i den kommende weekend!

Resultater ITU Grand Final Rotterdam 2017

1 Vincent Luis, Frankrig, 1:51:26
2 Kristian Blummenfelt, Norge, 1:51:27
3 Mario Mola, Spanien, 1:51:35
4 Javier Gomez, Spanien, 1:51:40
5 Jonathan Brownlee, Storbritanien, 1:51:51

9 Andreas Schilling, Danmark, 1:52:32

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre, jeg har et ansvarsfuldt og tidskrævende lederjob i detailbranchen og så dyrker jeg triathlon i min fritid, sideløbende med at jeg forsøger at opdatere bare lidt her på siden.

Leave a Reply