I forbindelse med, at den Internationale Triathlon Union, i disse dage, fremhæver de mest bemærkelsesværdige præstationer i triathlon-året der gik, er der poppet et ganske interessant navn op på listen. Det er nemlig den danske OL-deltager, Andreas Schilling, som for sin stærke cykelpræstation i World Triathlon Series-afdelingen i Stockholm, har fået stor international anerkendelse.

Andreas Schilling: Det er selvfølgelig utroligt fedt

I denne meddelelse hos det internationale triathlon forbund, ITU, har forbundet samlet årets to mest bemærkelsesværdige cykelpræstationer. Den ene anerkendelse gik til de britiske Brownlee-brødre, imens den anden anerkendelse gik til danske Andreas Schilling og norske Kristian Blummenfelt, for deres yderst stærke cykling i WTS i Stockholm tilbage i juli.

Efter at have tilbragt halvdelen af racet i det første hovedfelt, tog den skandinaviske duo selv initiativet til, at få indhentet udbryddergruppen. Og det lykkedes de med, på trods af, at ingen andre var med på opgaven – de slap nemlig begge afsted fra feltet, og fik skabt sig et hul på tyve sekunder i T2. Et hul, som viste sig, at være ganske givtigt. Ti kilometers løb senere, kunne Andreas Schilling nemlig krydse målstregen, som nummer fire i det stærkt besatte felt.

Og den anerkendelse, som makkerparret nu får, for sin indsats i Stockholm, er noget som vækker glæde hos den ene af de to hovedpersoner.

– “Det er selvfølgelig utroligt fedt, at få den internationale anerkendelse også. Cyklingen er svær at skille sig ud på, og derfor er det fedt, at man også bliver anerkendt når det lykkes,” fortæller Andreas Schilling, da vi fanger ham til en kommentar.

Giver credit til sin norske partner

Andreas Schilling er dog godt klar over, at han ikke var alene om det flotte arbejde. Den anden part i den skandinaviske duo, Kristian Blummenfelt, giver han samtidigt stor credit til.

– “Meget credit skal også gå til min partner på dagen, norske Kristian Blummenfelt, som virkeligt også var en af grundende til, at det kunne lykkes,” fortæller Andreas videre.

Betegner Stockholm som sit bedste race nogensinde

At Andreas nu har fået en stor anerkendelse af sin præstation i Stockholm, er noget, som giver lidt ekstra krydderi, til et minde om et race, som han selv betegner som sit bedste race nogensinde.

– “Stockholm er mit bedste race nogensinde, så det er jo altid rart, at blive mindet om,” slutter Andreas Schilling stolt.

Det er i øvrigt ikke mange dage siden, at vi kunne skrive, at Andreas Schilling håber på en OL-stafet i 2020 med dansk deltagelse. Det kan du læse mere om her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply