I regn og glatte veje skal der alligevel køres triathlon. Og det blev der i dén grad i dag i Rotterdam, hvor Andreas Schilling bragede igennem med en imponerende niendeplads i et meget stærkt besat felt. Samtidigt sørgede han med dagens resultat også for, at slutte på en samlet 11. plads i VM-stillingen.

Og det er en meget glad og tilfreds Andreas Schilling, vi netop har haft en snak med. Faktisk beskriver han sig selv, som at have det fedt.

Jeg er lidt træt, men jeg har det fedt. Jeg er rigtigt glad, fortæller Andreas Schilling i en telefonsamtale med Pastaparty.dk.

Havde håbet feltet ville blive splittet

Og det har den danske OL-triatlet da også al mulig grund til at være. Han holdte sig nemlig fremme hele dagen, hvilket han selv beskriver som en nødvendighed, med dét underlag og de forhold der blev kørt i i dag.

– Det var jo bare med den rute i dag, hvor det var en rute med 80 procent fliser/brosten og våde forhold og sådan noget. Og så vidste jeg bare at man skulle stort set sidde i top fem hele tiden, fordi det var hårdere at sidde nede bagved tror jeg. For der var chance for at der var en der lavede en lille fejl og der kom et styrt, og så det hele blev splittet og sådan noget, forklarer Andreas Schilling om sit valg med at sidde i fronten hele dagen, forklarer Andreas Schilling om sine dispositioner.

– Så det var bare frem og sidde. Jeg følte mig rigtigt godt tilpas i svingene, så det var bare.. Ja, og så havde jeg håbet på at den lige ville splitte, men det skete desværre aldrig. Men jeg tror, det var fint alligevel.

– Jeg vidste godt at jeg ikke kunne gøre det hele selv. Men hvis vi var et par stykker der kunne rive os fri eller et eller andet og der kunne ske noget. Det skete ikke, men lige meget hvad, er det altid bedst at sidde fremme og minimere risikoen. Så kan man selv lidt mere styre det hele. Så det var super.

Forsøgte at holde sig i hælene af Gomez og Mola

Andreas Schillings taktik med at holde sig fremme på cyklen, viste sig dermed at være en god taktik. Det betød at han kunne stille cyklen i T2 som 3’er i en gruppe med blandt andet Jonathan Brownlee, Javier Gomez og Mario Mola.

Brownlee angreb dog straks de var på løberuten, og så gik farten ellers i vejret. Gomez og Mola strøg forbi Schilling, men det ville han til at starte med, ikke acceptere. I stedet forsøgte han at gå med de to hurtige spaniere.

– Gomez og Mola kommer lige forbi, hvor jeg prøver at hænge lidt på. Men de løber lidt for stærkt. Og så løber jeg lidt med Murray, sådan et par kilometer, men må også slippe ham ude ved 3-3,5 (km, red.) tror jeg, fortæller Schilling, der derefter finder en god gruppe at løbe med.

– Man kan sige at Murray, han løber lidt langt foran. Så til sidst, der ved jeg jo godt at det er placeringerne dér fra 7 til 10-11 stykker, at det vil være i den gruppe der. Så det handlede ligesom om at prøve at slå dem. Så jeg lagde mig bare ind bag dem.

Mis-timede sin spurt, men blev alligevel 3’er i gruppen

Gruppen som Andreas blev en del af, blev dermed også den gruppe han skulle dyste om placeringerne med. Et lille ryk fra en af konkurrenterne gjorde ingen forskel, og så skulle det hele afgøres i en spurt.

En spurt, hvor Andreas får sig placeret som nummer tre i gruppen og nummer ni samlet set.

– Der kom et ryk undervejs og så gik den lidt i stå. Og så håbede jeg på at jeg ville have noget overskud til sidst. Og så kunne jeg afgøre det der.

– Jeg får den lidt mis-timet. Der er sådan en chikane lige før målet, hvor de andre lige får hul. Den får jeg mis-timet lidt, men de havde også lidt mere overskud de andre, end jeg lige havde håbet på. Så det var vist fair nok.

Niendepladsen gav point nok til en samlet 11. plads i VM-serien

Det er dog ikke kun dagens niendeplads, Andreas er glad og tilfreds med. Med sine point fra i dag, avancerede han nemlig fra 14. pladsen til 11. pladsen i den samlede VM-stilling.

Han forbedrede dermed sin 16. plads fra sidste år. En forbedring, han er rigtigt glad for.

– Det er jeg rigtigt fint tilfreds med. Især rigtigt fint tilfreds med den måde jeg har fået stuvet sæsonen sammen på. Jeg har jo haft nogle race henover sommeren, hvor det er glippet lidt og ikke helt har fået leveret det jeg gerne ville. Så at jeg samlet set kan ende som nummer 11, det er jeg rigtigt godt tilfreds med.

– Og det er et skridt frem fra sidste år. Det handler jo hele tiden om at bygge lidt på. Så det er jeg rigtigt glad for.

Ser frem til at prøve noget nyt i Super League

Hvad der ikke var mange der vidste, var at Andreas Schilling i næste weekend skulle stille til start i prestige-stævnet Super League på den britiske ø Jersey.

Men ikke desto mindre, er det dét han skal. Og det glæder han sig til.

– Det bliver rigtigt sjovt. Det bliver ret anderledes tror jeg. Det er selvfølgelig mod mange af de samme fyre, men det er et helt nyt format. Så det er sådan lidt.. Man ved ikke hvad man skal forvente, men formen er jo god og man kan sige, at VM-sæsonen er jo slut med i dag. Så det er bare ud og give den lidt gas.

– Så må vi se, det tror jeg nok skal blive rigtigt sjovt at prøve noget nyt.

Sæsonen fortsætter i Asien

Selvom VM-serien sluttede i dag og der venter en deltagelse i Super League om kun en uge, er sæsonen ikke umiddelbart ved at slutte for Andreas’ vedkommende.

I næste måned tager han nemlig et smut til Asien, hvor han vil køre et par World Cups at slutte sæsonen på.

– Der er nogle World Cups henne i Asien i oktober-november, som jeg regner med stadigvæk at køre. Jeg startede først sæsonen i maj og føler egentligt at både formen og hovedet er klar til lige at fortsætte lidt mere.

– Det gør også at vinteren derhjemme ikke bliver helt så lang. Så det tror jeg er fint, slutter Andreas Schilling med et smil.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply