Her til aften var det endnu engang tid til en afdeling af VM-serien, da verdens bedste kortdistanceatleter tørnede sammen i canadiske Edmonton. I aftenens race var Danmark som sædvanligt repræsenteret ved Andreas Schilling, der var til start for at forsvare sin samlede tolvteplads i den samlede stilling – og også gerne avancere endnu højere op.

Med stort set samtlige af VM-seriens hurtigste herrer på startstregen, skulle det dog være de helt gode ben der skulle findes frem, hvis det skulle blive til en topplacering. Særligt taget i betragtning af at det drejer sig om en yderst kuperet rute, hvor der skulle forceres en eksplosiv stigning på hver af de fem omgange på de 20 kilometer cykling.

Og lige netop denne stigning skulle vise sig at være udfordrende for Schilling, selvom en stigning som denne normalt passer ham perfekt. Det var ellers et stort set samlet felt der forlod vandet efter 750 meter svømning, men ligeså snart feltet ramte stigningen, skete der ting og sager.

Allerede første gang så det ud til at Schilling hang lidt, men fik ret hurtigt derefter lukket hullet. Anden gang hang han igen, men denne gang blev hullet aldrig rigtigt lukket – til gengæld blev han en del af en mindre gruppe, der derefter måtte bruge et par omgange på at lukke hullet op til favoritgruppen bestående af blandt andre Mario Mola, Jonathan Brownlee, Fernando Alazar, Javier Gomez og Richard Murray.

På den sidste tur opad stigningen kom Schilling igen lidt bagefter, og på trods af en hidsig jagt på den efterfølgende nedkørsel, kunne han tage hul på de afsluttende fem kilometer løb med godt og vel 15 sekunder op til fronten.

Der var dog ikke løbet mange meter før en frontgruppe bestående af Mola, Murray, Gomez og Brownlee havde revet sig løs, og det fik tempoet i hele feltet til at gå voldsomt op. Det viste sig at være skidt for Schillings chancer, da han med det samme begyndte at tabe tid, og han var dermed næsten øjeblikkeligt henvist til de sekundære placeringer.

I fronten skete der dog ting og sager, for i en lille gruppe bagved fronten løb australske Jacob Birtwhistle, og cirka halvvejs på den første ud af to omgange, løb han fra sin gruppe og op forbi samtlige af favoritterne – det viste sig dog at være en stor fejl fra Birtwhistles side, for da han skal ud på anden omgang, løber han i stedet ind på opløbsstrækningen. Han havde tydeligvis regnet med at han var på vej i mål.

Luften gik derefter lidt af Birtwhistles ballon, så et par hundrede meter senere overtog Murray førstepladsen og holdte den hele vejen til mål. Det lykkedes til gengæld alligevel Birtwhistle at holde andenpladsen hele vejen til mål, imens Richard Murray rundede Edmonton-podiet af med en tredjeplads. Andreas Schilling kæmpede sig bravt igennem det afsluttende løb og sluttede som nummer 37.

I kvindernes race var det endnu engang Flora Duffy der sejrede, da hun ganske enkelt bare var for hurtig for de to øvrige podietagere, amerikanerne Tylor Knibb og Kate Zaferes – det var Duffys fjerde sejr ud af fire starter i dette års VM-serie, og endnu engang blev det gjort på hel suveræn vis.

Resultater World Triathlon Series Edmonton 2017

Herrer

1 Mario Mola, Spanien, 00:54:51
2 Jacob Birtwhistle, Australien, 00:55:01
3 Richard Murray, Sydafrika, 00:55:06
4 Jonathan Brownlee, Storbritanien, 00:55:14
5 Raphael Montoya, Frankrig, 00:55:19

37 Andreas Schilling, Danmark, 00:59:54

Kvinder

1 Flora Duffy, Bermuda, 01:00:22
2 Taylor Knibb, USA, 01:01:22
3 Katie Zafares, USA, 01:01:51
4 Summer Cook, USA, 01:02:03
5 Jolanda Annen, Schweitz, 01:02:09

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply