Da der sidste år blev kørt World Series i Stockholm, opnåede OL-triatleten Andreas Schilling sin karrieres hidtil bedste placering i en VM-serie afdeling med en fjerdeplads. Da samme race blev kørt tidligere i dag, blev det ikke helt til samme placering – men det blev til en niendeplads, hvilket også absolut må siges at være godkendt. 

Andreas Schilling har nemlig haft et par svære stævner i de sidste par afdelinger af VM-serien, så selvom det ikke helt blev til en ligeså god placering som sidste år, må Schilling alt andet lige være yderst tilfreds med sin niendeplads tidligere i dag.

Det så dog også godt ud allerede fra starten, hvor vi så danskeren komme op af vandet cirka midt i et stort set samlet felt ført an af den slovakiske übersvømmer Richard Varga.

En mindre gruppe med blandt andet Jonathan Brownlee fik derefter slået et hul til de øvrige allerede i T1, og så skulle der ellers jagtes bagved. En jagt der aldrig rigtigt lykkes, for selvom både Schilling, Kristian Blummenfelt og Mario Mola var meget aktive i forsøget på at lukke hullet, kom de aldrig op til de førende.

Frontgruppen kunne dermed tage hul på det afsluttende løb med et forspring på knap 50 sekunder, og det udnyttede Jonathan Brownlee først at skille frontgruppen totalt ad og derefter løbe alene over målstregen til sin første sejr i dette års VM-serie.

Bagved var det Mario Mola der satte pacet, men selvom spanieren normalvis er en yderst hurtig herre i løbeskoene, formåede han aldrig at lukke hullet op til de allerforreste. Det lykkedes norske Kristian Blummenfelt til gengæld med på den sidste kilometer, hvor han fik splittet forfølgergruppen ad og til sidst sprintede sig til en andenplads foran franske Pierre Le Corre.

Andreas Schilling tabte kontakten med forfølgergruppen cirka midtvejs inde på det afsluttende løb, men med en stor fightervilje fik han sig til sidst løbet de fleste fra forfølgergruppen hjem, hvorefter han kunne krydse målstregen på en niendeplads.

I kvindernes race var det endnu engang den altdominerende Flora Duffy der tog sig en ganske sikker solosejr foran britiske Jessica Learmonth og australske Ashleigh Gentle.

Resultater World Series Stockholm 2017

Herrer

1 Jonathan Brownlee, Storbritanien, 1:49:10
2 Kristian Blummenfelt, Norge, 1:49:28
3 Pierre Le Corre, Frankrig, 1:49:28
4 Ryan Sissons, New Zealand, 1.:49:33
5 Justus Nieschlag, Tyskland, 1:49:36

9 Andreas Schilling, Danmark, 1:50:26

Kvinder

1 Flora Duffy, Bermuda, 2:00:09
2 Jessica Learmonth, Storbritanien, 2:01:30
3 Ashleigh Gentle, Australien, 2:01:42
4 Joanna Brown, Canada, 2:03:04
5 Yuko Takahashi, Japan, 2:03:07

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply