Atleter fra mere end 46 nationer kommer til at konkurrere ved Southport Broadwater Parklands, der historisk set er succesfulde værter for ITU World Triathlon Gold Coast og hjemsted for ITU World Championship 2009.

ITU World Triathlon Grand Final 2018 vil fejre diversiteten i triathlonsporten med atleter der konkurrerer på tværs af elite, U23, junior og elite paratriathlon-kategorierne, såvel som U23/junior miced team relay, age group på standard og sprintdistancen og de åbne paratriathlon events.

ITUs president og IOC-medlem Marisol Casado, har udtalt at Gold Coast har haft en stor plads i ITUs kalender gennem mange år, og at han er meget stolt af at Gold Coast kommer til at være værter for Grand Final i næste sæson.

– “Byen byder på et uforglemmeligt landskab, der bare venter på at byde velkommen til elitetriatleterne og de tusindvis af age groupere. Og med den totale support fra byen og den store erfaring fra de lokale arrangører, har jeg fuld tillid til at det her bliver et meget succesfuldt event,” fortæller Marisol Casado i en pressemeddelelse.

Med spektakulære åbnings- og lukningsceremonier, et stort udvalg af tilhørende sociale events og Gold Coasts lækre placering, kommer World Championship 2018 til at være et must-do event for atleter over hele verden.

Stævnet er en kulmination af et fire år langt samarbejde mellem Tourism Events Queensland, byen Gold Coast og IRONMAN Oceania, der har gået ud på at få verdens bedste triatleter til Gold Coast.

– “ITU World Triathlon Grand Final er det mest prestigefyldte event i World Triathlon Series-kalenderen, så vi er meget stolte af at byde velkommen til dette event, atleterne, deres familier og deres venner til Queensland. Australien og særligt Queensland har en stærk tradition for triathlonsporten, og vi ser frem til at arbejde sammen med ITU om at præsentere den største af alle Grand Finals og at tage imod verdens bedste i det fortryllende Gold Coast,” udtaler Dave Beeche, den administerende i IRONMAN Oceania.

Ministeren for Tourism, Major Events and the Commonwealth Games, Kate Jones, er sikker på at tri-verdenen kommer til at holde godt øje med Queensland i september næste år.

– “At være værter for tusinder af atleter og tilskuere i dette store globale triathlon event i Gold Coast, styrker Queenslands placering som hjemmet for triathlon i Australien,” fortæller Kate Jones, der bliver bakket op af borgmester i Gold Coast Tom Tate.

– “Dette er en sejr for vores lokale triathlon fællesskab, vores lokale økonomi og et bevis på Gold Coasts rygte som et verdensklasse sportsområde,” udtaler Tom Tate.

Værterne for ITU World Triathlon Grand Final 2017, hollandske Rotterdam, vil officielt give Grand Final-stafeten videre til Gold Coast ved slutningen af dette års event, der bliver afholdt den 11. til 17. september 2017.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply