Brasilianske Ariane Monticeli testede positiv for EPO efter dette års IRONMAN 70.3 Buenos Aires i starten af marts. Monticeli selv hævder, at hun kun gjorde det denne ene gang.

Efter en turbulent weekend med masser af rygter om doping, valgte den brasilianske pro Ariana Monticeli i går at tage bladet fra munden og fortælle offentligt om hendes brug af EPO under denne sæson.

Den 34-årige pro har tidligere i karrieren opnået bemærkelsesværdige resultater med sejre i blandt andet IRONMAN Brazil og det brasilianske langdistance mesterskab i 2015, før hun sidste år løb ind i en noget skuffende sæson.

Hun var til dopingkontrol om aftenen efter dette års IRONMAN 70.3 Buenos Aires tilbage i starten af marts, og i søndags indrømmede hun så overfor det brasilianske triathlon-medie MundoTri.br, at resultatet af hendes test var positiv og at hun havde gjort brug af EPO, men at hun kun havde gjort det denne ene gang.

Monticeli skrev et brev der forklarer sagen fra hendes synspunkt, der derefter blev publiceret på det sydamerikanske tri-medie.

– “I 2016 stod jeg overfor rigeligt med problemer. Mekaniske problemer ved IRONMAN Florianopolis, en brækket fod ved starten på IRONMAN Zurich, min mors død og jeg blev kørt ned 14 dage før VM i Kona. Det var overordnet set et rigtigt dårligt år, og resultatet var en reflektion over dette,” skriver Monticeli i brevet til MundoTri.

Atleten skriver samtidigt at hun var ivrig efter at komme tilbage for at køre gode resultater hjem i 2017.

– “I forhold til 2017 troede de fleste folk at jeg ikke længere kunne opnå gode resultater. Jeg bukkede under for presset, og ved at nægte at have et dårligt år, besluttede jeg mig for at bruge EPO i min første halve ironman i år,” tilføjer Monticeli. “Hvordan kunne det ske? Inde i mit hoved gentog jeg ‘jeg er nødt til at vinde’, men jeg vidste at jeg konstant blev testet og at jeg havde et biologisk pas. Så hvad skulle jeg så gøre? Jeg tog en tur på internettet og undersøgte hvordan man købte epo. I undersøgte hvordan jeg skulle indtage det, hvor længe det ville blive i blodet og så videre.”

Hun insisterer på at hun siden har holdt sig fra EPO efter at være blevet slemt skuffet over resultatet fra dette års IRONMAN 70.3 Buenos Aires, hvor hun blev nummer tre efter Haley Chura og Kimberley Morrison.

– “Det ændrede overhovedet ikke min performance. Jeg vandt ikke IRONMAN 70.3 Buenos Aires, jeg gjorde intet anderledes i forhold til hvad jeg altid opnåede i tests, jeg var frusteret fordi jeg var nødt til at vinde. Sidste år havde jeg en bedre tid end i dette års stævne. Jeg tænkte til mig selv, at det var en stor risiko for ingenting.”

WADA og CBTri har endnu ikke offentliggjort noget omkring Monticelis positive dopingprøve, og hun er stadig registreret som nummer tre i Buenos Aires i IRONMANs resultatdatabase.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply