Den internationale toptræner Brett Sutton sender i et blogindlæg på sin hjemmeside, en stor advarsel til de par tusinde triatleter, der om to uger skal køre IRONMAN World Championship på Hawaii. Man skal som deltager ikke lade sig rive med af al hypen, lyder det fra Sutton.

Overskriften lyder ganske alvorlig. Det kan den dog også være for de lidt over 2.000 deltagere, der om to uger skal give den gas i IRONMAN World Championship.

Der findes nemlig ikke rigtigt en større scene i triathlon, end den der skal konkurreres på den 13. oktober. En scene med barske naturlige udfordringer, den største repræsentation af medier der overhovedet kan samles i tri-sporten, en samling af verdens bedste triatleter på jernmandsdistancen og så også en forfærdeligt masse hype.

Og det er netop det sidstnævnte, som Brett Sutton – manden bag bl.a. Daniela Ryf og tidligere også Chrissie Wellington – advarer imod.

 – Vil DU gerne have et godt race? Så hold dig væk fra al hypen og marketing omkring det her race. Jeg kan forsikre dig om, at triathlon-guderne ikke bor i Kona. De bor i hjernen på de selvdisciplinerede – Brett Sutton

For den store hype omkring Hawaii og det legendariske race’ historie, kan nemt få selv de mest mentalt stærke triatleter, til at miste deres fokus.

IRONMAN gør ifølge Brett Sutton en stor dyd ud af at fremhæve legendariske historier som da Julie Moss kollapsede få meter fra målstregen som den førende kvinde og efter at være blevet overhalet indenom af Kathleen McCartney, måtte kravle i mål til en sølvmedalje.

Eller den legendariske battle mellem Dave Scott og Marc Allen i 1989, der hurtigt fik navnet Iron War.

Faktisk flyder YouTube over med motivationsvideoer. Og det er lige præcis disse videoer og IRONMANs egen hype, Brett Sutton advarer mod.

– Stop med at læse eller se motiverende bullshit, lyder den kraftige opfordring fra Brett Sutton.

– Vil DU gerne have et godt race? Så hold dig væk fra al hypen og marketing omkring det her race. Jeg kan forsikre dig om, at triathlon-guderne ikke bor i Kona. De bor i hjernen på de selvdisciplinerede.

Leave a Reply