Den britiske ultra-triatlet Douglas Waymark omkom på hospitalet efter at være blevet reddet op af vandet i et forsøg på at krydse Den Engelske Kanal. Krydsningen af kanalen skulle eftersigende have været en del af Waymarks mål om at gennemføre det såkaldte Arch-to-Arch Triathlon.

Douglas Waymark havde gennemført lidt over halvdelen af de 34 kilometer svømning mellem den engelske og franske kyst, da han kom i problemer. Umiddelbart herefter blev der foretaget et nødopkald af Waymarks ledsagere.

Ifølge britiske medier nåede en redningshelikopter ud til den nødstedte allerede ti minutter efter nødopkaldet havde lydt mandag klokken 21:20, hvorefter Waymark blev fløjet til William Harvey Hospital i Ashford. Her blev han erklæret død omkring midnatstid.

The Channel Swimming & Piloting Federation, der overvågede svømningen, bekræfter tragedien på deres hjemmeside;

– Det er med stor sorg at vi må meddele Douglas Waymarks død. Vores tanker går til hans familie og venner i denne svære tid, skriver de blandt andet.

IRONMAN og Mount Everest

Douglas Waymark ønskede at være den 26. mand til at gennemføre den såkaldte Arch-to-Arch Triathlon, og havde forinden svømningen løbet 140 km fra Londons svar på triumfbuen Marble Arch og ud til den britiske kystby Dover.

Efter svømningen var det meningen, at han skulle have cyklet 290 kilometer ind til Triumfbuen i Paris.

Engelske medier beskriver Waymark som en erfaren ultra-triatlet og bjergbestiger. Han har flere gange konkurreret på distancer fra IRONMAN og op, ligesom han har besteget både Kilimanjaro og Mount Everest.

Det vides endnu ikke hvad der ligger til grund for Douglas Waymarks død, udover at han besvimmede efter at være kommet ombord på sin følgebåd.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply