Camilla Pedersen kørte i dag et meget klogt race i IRONMAN 70.3 Jönköping, hvor hun på det afsluttende løb så ud til at blive treer, men efter en smart disponering af kræfterne, fik løbet sig op på andenpladsen.

Camilla Pedersen afsluttede i dag en lang periode med stævner med sin deltagelse i det svenske IRONMAN 70.3 Jönköping. Målet på forhånd var klart; de sidste Kona-point skulle sikres, så hun kunne være 100 procent sikker på at have sikret sig en tur til VM på Hawaii til oktober.

Klog disponering gav andenplads

På forhånd var der lagt op til en hård kamp om både sejren og Kona-pointene, for på startlisten stod blandt andet stærke navne som Kimberley Morrison, Åsa Lundstrøm, Sarah Lewis, Natalie Seymour og Lisa Huetthaler. Og denne sammensætning af kvindelige atleter skulle vise sig at give et utroligt spændende race.

Camilla viste god stil allerede fra de første meter i vandet, hvor hun satte sig alene i front og fik opbygget et forspring på lige omkring et halvt minut til Sarah Lewis og Kimberley Morrison som de nærmeste forfølgere.

På cyklen var Morrison hurtig til at lukke hullet op til Camilla Pedersen, hvor Lewis til gengæld måtte opgive at køre. Til gengæld fik Huetthaler i løbet af de først 15-20 kilometer kørt sit tabte minut fra svømningen ind på Morrison og Pedersen, så der i front opstod en fronttrio af Pedersen, Morrison og Huetthaler.

De tre kvinder kom samlet ind i T2 med Camilla Pedersen først, men ret hurtigt på løbet stod det klart, at Lisa Huetthaler var i en klasse for sig selv. Hun får hurtigt slået et hul til Pedersen og Morrison, der efter den første tredjedel på løbet er sakket godt og vel halvandet minut bagud.

Bagved sakker stærke konkurrenter som Åsa Lundstrøm til gengæld endnu længere bagud, og dermed stod det klart at Pedersen og Morrison skulle battle om andenpladsen, imens Huetthaler skulle tage en solosejr.

Og det var sådan det blev. Lisa Huetthaler øgede sit forspring gennem hele det afsluttende løb og var første kvinde over målstregen i tiden 4:XX:XX. I kampen om andenpladsen fik Morrison slået et hul til Pedersen omkring 9-kilometermærket, og helt fremme ved 15-kilometermærket var der et hul på knap ét minut mellem de to – men Pedersen løb klogt, satte tempo på henimod slutningen, og med under én kilometer tilbage blev Morrison hentet ind igen.

På de sidste 700 meter fik Pedersen distanceret Morrison med hele 21 sekunder, så det blev dermed Camilla Pedersen der kom i mål på andenpladsen og Kimberley Morrison på tredjepladsen, henholdsvis 6:60 og 7:11 efter Huetthaler.

Camillas Kona-kvalifikation burde dermed nu være 100% i hus!

I herrernes race var det Josh Amberger der sejrede med Adrian Haller og Markus Herbst på anden- og tredjepladsen. To danske age group-herrer blandede sig i øvrigt i herrerne pro-race – mere om dét senere.

Pro-resultater IRONMAN 70.3 Jönköping 2017

Pro-kvinder

1 Lisa Huetthaler, Østrig, 4:17:14
2 Camilla Pedersen, Danmark, 4:24:03
3 Kimberley Morrison, Storbritanien, 4:24:24
4 Sarah Lewis, Storbritanien, 4:26:59
5 Åsa Lundstrøm, Sverige, 4:27:45

Pro-herrer

1 Josh Amberger, Australien, 3:51:29
2 Adrian Haller, Schweitz, 3:54:38
3 Markus Herbst, Tyskland, 3:59:44
4 Markus Fachbach, Tyskland, 04:01:33
5 Gerko Badar, Ungarn, 04:04:33

14 Rasmus Fitzner, Danmark, 4:31:36

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply