Camilla Pedersen var en tydeligt glad kvinde da vi fangede hende til en kommentar til EM-guldet i Herning i lørdags. Husk at du kan se hele interviewet i videoen.

Camilla Pedersen fik i lørdags gevaldig oprejsning ovenpå styrtet i IRONMAN 70.3 Barcelona for et par uger siden, ved at vinde ETU europamesterskabet på mellemdistancen i Herning i ensom majestæt.

Camilla svømmede sig op i andenposition, tog derefter føringen på cyklen og holdte den hele vejen til mål med en sejrsmargin på mere end seks minutter til sin nærmeste konkurrent, danske Maja Stage Nielsen.

I det store og hele er det da også en præstation som den glade tri-dronning er overordnet tilfreds med, selvom hun måtte kæmpe lidt med nogle brændende ben på de første 45 kilometers cykling.

– “Jeg havde en god svømning for første gang i lang tid. Jeg har arbejdet rigtigt meget med den, og den kørte fantastisk. Ude på cyklen begyndte benene at brænde med det samme, så det var ikke rigtigt det jeg havde håbet på, men det må man jo bare bide i sig. Så da vi nåede halvvejs på cyklen begyndte der ligesom at komme mere flow i benene, men stadigvæk så kørte jeg ikke meget hurtigere end ironmanpace på cyklen. Jeg kunne bare ikke træde hårdere,” fortalte Camilla Pedersen til vores reporter Jesper von Seelen kort efter at have krydset målstregen.

Hvad vi særligt lagde mærke til i skiftezonen, var at Camilla Pedersen havde skiftet sin Specialized Shiv ud med en Canyon Speedmax. Samtidigt havde hun også fået ny wattmåler, derfor forklarer Camilla også at hendes watttal umiddelbart kan være skæve i forhold til hendes normale tal, da to wattmålere nemt kan variere med 10-20 watt.

Normalt ligger hendes tal nemlig på omkring 240 watt på en halv ironman, mod de 220 watt hun kørte i Herning i lørdags.

– “Det er selvfølgelig svært at vurdere, for jeg har fået ny cykel og ny wattmåler. Men jeg gjorde hvad jeg kunne, og jeg kunne mærke i morges under opvarmning at jeg havde gode løbeben i dag. Så det er fantastisk, at jeg har god overskud hele vejen og løber kontrolleret.”

Samtidigt ved den nykårede europamester også at hun kan takke publikummet i Herning en stor del af vejen.

– “Selvfølgelig er det også super fedt når man har sådan et kæmpe publikum her, der står og mere eller mindre skubber en frem mod mål.”

Husk at du kan se mange flere videoer fra både Herning og fra mange andre tri-stævner på vores Youtube-kanal.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply