Årets tredje danske XTERRA-race løb i weekenden af stablen i nordjyske Slettestrand. En hård og blæsende rute gav mulighed for masser af sved på panden og syre i benene for deltagerne, hvor de to vindere på den klassiske XTERRA-distance var nogle yderst velkendte navne i offroad-sammenhæng. 

Således var det Carol Rasmussen og Jens Emil Sloth Nielsen der kunne løfte armene i triumf på målstregen, efter at have tilbagelagt 750m svømning i Nordsøen, 30 km mountainbike i Svinkløv Plantage og 10 km løb primært i klitter og i sand.

Hos kvinderne var der undervejs aldrig tvivl om hvem der skulle vinde, da Carol Rasmussen allerede under svømningen fik bragt sig i front. Hun tog hul på mountainbikeruten med et forspring på 14 sekunder til June Skytte som nærmeste forfølger, hvorefter Carol bare udbyggede og udbyggede sit forspring på både mountainbiken og i trailskoene.

Efter 2:43:33 timer på ruten, krydsede Carol Rasmussen målstregen med solide 13:08 minutter til June Skytte på andenpladsen og 20:40 minutter til Malene Halling på tredjepladsen.

Anderledes tæt blev det til gengæld hos herrerne, hvor Thomas Mortensen viste tænder og forlod vandet med et forspring på 26 sekunder til Ronni Jacobsen, 53 sekunder til Anders Mortensen og 56 sekunder til Kasper Seidler som nærmeste forfølgere.

Mortensen holdte fronten hele vejen gennem de 30 km mountainbike, hvor der til gengæld blev byttet godt og grundigt rundt på placeringerne bagved. Ude på løberutens første meter var franske Mathieu Feder Schwaner nærmeste forfølger med 34 sekunder op til Mortensen, imens Allan Bachmann og Anders Kronborg lå lige i hælene på franskmanden med kun yderligere to sekunder op.

Bagved havde Jens Emil Sloth Nielsen dog overordentligt travlt med at få lukket huller, hvor arbejdsindsatsen også gav rigtigt god pote. Lidt efter lidt fik han ædt sig fra syvendeposition i T2 og op gennem top ti, indtil han 3-4 km inde på løbet, fik lukket det halvandet minut store hul op til Thomas Mortensen.

Derfra så Sloth Nielsen sig aldrig tilbage, hvorfor han sejrede i dette års udgave af XTERRA Slettestrand med et suverænt løbesplit på 45:36 minutter og en samlet sluttid på 2:09:25.

Thomas Mortensen holdte til gengæld andenpladsen hele vejen til mål med en margin på tre minutter op til vinderen, imens Allan Bachmann tog sig af det nederste podietrin yderligere halvandet minut efter.

Resultater XTERRA Slettestrand 2018

Herrer

1 Jens Emil Sloth Nielsen, Outdoor Bjerringbro/Cyclesport, 2:09:25
2 Thomas Mortensen, Ganløse Tri-Center, 2:12:25
3 Allan Bachmann, Team Slettestrand, 2:13:52
4 Mathieu Feder Schwaner, Santa Cruz / Løberen, 2:14:43
5 Anders Mortensen, Ganløse Tri-Center, 2:14:45

Kvinder

1 Carol Rasmussen, Realmæglerne Greve Solrød, 2:43:33
2 June Skytte, Svendborg MTB Klub, 2:56:41
3 Malene Halling, Danish Bike, 3:04:13
4 Mette Mygdam, BMC, 3:08:45
5 Anne Wolff, 3:17:38

Alle resultater fra XTERRA Slettestrand 2018 kan ses her.

Leave a Reply