Som du i weekenden har kunne læse her på Pastaparty.dk, var danske Chris Fischer i lørdags til start i Challenge Mallorca. Fischer havde en dårlig optakt præget af forkølelse og han var derfor ikke helt på toppen. En plads som nummer elleve var hvad det blev til – men havde arrangørerne valgt at følge reglerne om diskvalifikation, havde placeringen faktisk set helt anderledes ud.

Vi har fået en kommentar fra Chris Fischer ovenpå lørdagens Challenge Mallorca.

Gennemførte for at blive klogere på sig selv

Chris Fischer havde i perioden op til lørdagens Challenge Mallorca, trænet godt og fokuseret. Det var derfor en mand i god form, som i torsdags, måtte skrive ud på sin Facebook-side, at starten i lørdagens race – i hvert fald for Chris’ vedkommende – var i risiko for at blive aflyst.

Men sådan skulle det ikke gå. Chris Fischer var – trods forkølelse – til start, på trods af at han fortsat havde en smule sygdom i kroppen. Om dagens pinsler, som med rette kan forklare det, udtaler Chris til Pastaparty.dk;

– “Jeg gennemførte egentlig bare, for at blive klogere på mig selv, under de givne omstændigheder. Jeg var langt fra mig selv hele vejen igennem og de sidste ti kilometer på løbet, var ren cruise. Jeg vidste at jeg ikke kunne løbe hverken point eller penge ind og med sygdom i kroppen og en dundrende hovedpine, følte jeg ikke der var nogen årsag til, at køre mig ud,” fortæller Chris Fischer i en besked ovenpå lørdagens race, hvor han altså slutter som nummer elleve.

Et race plaget af drafting

Men faktisk havde Chris Fischers placering kunnet være mærkværdigt bedre. Hele fire mand i top ti, havde krydset målstregen uden at afholde den tidsstraf, som de havde fået for drafting.

Til at starte med, var der faktisk undervejs på cyklen, givet besked til de respektive atleter om, at de havde fået en tidsstraf. Men da atleterne, her i blandt tre af atleterne i top fem, ikke havde stoppet op i Penalty Box, endte de med ikke at blive diskvalificeret, som reglerne ellers foreskriver. Og det har faktisk kostet Chris en placering som nummer syv og dertilhørende point.

Og det er noget som gør Chris Fischer en smule arrig.

– “Igen viste et race sig fra den værste side, med flere usportslige opførsler og absolut ingen konsekvens. Jeg er ret ærgerlig over udviklingen fra, at være en individuel sport, til at være mere eller mindre afhængig af andre. Det betyder at det, at komme bagfra, næsten ikke kan lade sig gøre mere. Så min motivation for at komme op af vandet før til næste år, er endnu større,” forklarer Chris Fischer selv, om tankerne, om den manglende konsekvens for drafting.

Vil ikke gå stille med dørene

At der efterhånden mangler forståelse, for de gældende regler i de større stævner, er ikke noget som Chris Fischer, har tænkt sig at lade gå helt uset forbi. Han ved nemlig godt hvad han vil bruge lidt af den næste tid på.

– “Jeg har ikke tænkt mig at gå stille med dørene, men vil bruge de næste par uger på, at udforme et officielt brev til ITU, Challenge og IRONMAN, udfra mine tanker om denne negative udvikling.”

Chris Fischer glæder sig til næste race

Men så har det heller ikke ødelagt Chris’ humør mere end det. Og han ser nu frem til sin næste – og sæsonens sidste udfordring – i Challenge Forte Village-Sardinia den 30. oktober.

– “Nu ser ser jeg frem til næste race, hvor jeg forhåbentlig er frisk og kan køre med hvor det er sjovt,” slutter Chris Fischer ovenpå Challenge Mallorca.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply