Det er ikke mange konkurrencer længere end sprint- og OL-distancen som Daniel Bækkegård har under bæltet. Men det afholdte ham ikke fra at køre en tur på podiet i Challenge Turku i søndags, i et stærkt felt.

Et stærkt felt der bl.a. bød på en hurtig herre som den tidligere IRONMAN-verdensmester Sebastian Kienle, der klart levede op til sin store favoritværdighed ved at nappe sejren.

Men set med danske øjne, er Daniel Bækkegårds præstation vel nok endnu mere sensationel. Efter at have været en del af en hurtig fronttrio under svømningen, fortsatte Bækkegård med at følge sine to følgesvende fra svømningen gennem samtlige 90 km cykling.

Ganske klogt lod de tre herrer Sebastian Kienle køre da han kom buldrende bagfra lidt over halvvejs på cykelruten, som betød at Kienle var første mand i T2, lidt over fire minutter foran de tre forfølgere med Bækkegård inkluderet.

De første fem kilometer fulgtes de tre fornuftigt ad, men så gik gruppen derefter også i opløsning, hvorefter Daniel Bækkegård kom til at løbe i tredjeposition. Den position holdte han på smukkeste vis hele vejen til målstregen, som han krydsede i en vanvittig tid på 3:44:41. En tid der var 6:32 minutter efter Kienle.

Endda på en rute, der eftersigende skulle være ret så præcis.

I pro-herrernes felt var Danmark også repræsenteret ved Anders Christensen, der blev 8’er 15:28 minutter efter Kienle.

Blandt age grouperne var Mikkel Mortensen også til start i aldersklassen M25-29, hvor han tog en sejr på seks minutter. Blandt samtlige age groupere sluttede Mortensen som 3’er. I F30-34 vandt også Nynne Desiree Ammundsen med ti minutter til nummer to. Også hun lev 3’er blandt alle age group-kvinder.

Danske podiepladser i Challenge Turku 2018

MPro

3 Daniel Lund Bækkegård 3:44:41

M25-29

1 Mikkel Mortensen 4:05:25

F30-34

1 Nynne Desiree Ammundsen 4:54:38

Alle resultater fra Challenge Turku 2018 kan ses her.

Leave a Reply