Challenge Forte Village Sardinia blev i dag kørt på den italienske ferie-ø. Et race, der har tradition for at tiltrække danske pro’ere næsten hvert år. I år var det Daniel Bækkegård der var det danske islæt i pro-feltet. 

Efter at være blevet henvist til fjerdepladsen kort før målstregen i Challenge Peguera Mallorca i sidste weekend, besluttede den danske mellemdistancekomet Daniel Bækkegård at forlænge sin sæson med et enkelt race.

Det race faldt så i dag, hvor den stod på Challenge Forte Village Sardinia.

En række mindre forhold i kombination med hinanden, gjorde det dog ikke nemt for Daniel at skulle slutte sæsonen af med en podieplads. På grund af bølgegang blev danskerens stærke disciplin svømningen erstattet med en fem kilometer løbetur at starte racet ud med.

Så allerede fra starten gik, havde Daniel et mindre handicap i forhold til nogle af de hurtigere løbere i feltet.

Han hængte dog rigtigt godt i og kunne tage hul på løbet som 3’er sammen med bl.a. storfavoritten og den senere vinder Pieter Heemeryck, samt den senere 3’er tyske Frederic Funk.

Det så dermed alligevel rigtigt godt ud for Daniel, på trods af at svømningen var aflyst. Og godt og vel halvvejs var danskeren også i førepositionen.

Men så indtraf et irriterende uheld omkring 70 kilometer inde på cykelruten. Daniel fik mekaniske problemer med cyklen, hvorfor han måtte af og løbe opad en stigning. Det kostede selvsagt hurtigt placeringer, og så måtte han desværre tage til takke med at ankomme i T2 som nummer fire, et par minutter efter de tre første.

Han gav dog aldrig op og kæmpede hele vejen til målstregen, på trods af modgangen undervejs. Og så kunne Daniel med et løbesplit på 1:23:25 krydse målstregen som nummer seks, 12,5 minutter efter vinderen Pieter Heemeryck og 7,5 minutter fra det nederste podietrin.

En ærgerlig måde at slutte sæsonen af på. Men han kan da i det mindste tage med sig, at han fortsatte med at kæmpe hele vejen til målstregen, selvom der var hård modgang undervejs.

Resultater Challenge Forte Village Sardinia 2018

Pro-herrer

Placering
Navn
Land
Sluttid
1 Pieter Heemeryck Belgien 3:47:44
2 Matt Chrabot USA 3:51:59
3 Frederic Funk Tyskland 3:52:50
4 Alexis Krug Belgien 3:57:19
5 Ivan Kalashnikov Rusland 3:58:33
6 Daniel Bækkegård Danmark 4:00:17

Pro-kvinder

Placering
Navn
Land
Sluttid
1 Svenja Thoes Schweiz 4:17:44
2 Katrien Verstuyft Belgien 4:18:50
3 Lena Berlinger Tyskland 4:20:31
4 Elisabetta Curridori Italien 4:23:39
5 Laura Siddall Storbritannien 4:24:23

Alle resultater fra Challenge Forte Village Sardinia 2018 kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre, jeg har et ansvarsfuldt og tidskrævende lederjob i detailbranchen og så dyrker jeg triathlon i min fritid, sideløbende med at jeg forsøger at opdatere bare lidt her på siden.

Leave a Reply