Schweiziske Daniela Ryf er triathlonsportens pt. største kvindestjerne for tiden, og det er ikke uden grund. To sejre på Hawaii og tre 70.3 VM-titler er det indtil videre blevet til. Det eneste hun egentligt rigtigt mangler, er at slå Chrissie Wellingtons verdensrekord på ironman-distancen.

En rekord hun offentligt proklamerede skulle slås i Challenge Roth tilbage i juli.

Tiden hun skulle slå var 8:18:13, og med en sejr i Roth under et race Ryf selv kaldte et hyggerace i tiden 8:22:04 i 2016, var alting lagt op til at hun skulle nuppe Wellingtongs verdensrekord fra 2011.

Med sluttiden 8:40:03, gik det dog ikke ligefrem helt som det skulle. Og det har fået den schweiziske stjerne med tilnavnet Angry Bird, til helt at droppe målet om at skulle sætte ny verdensrekord.

– Respekten for Chrissie Wellington er meget stor. Og det hun har opnået, fascinerer mig. Men jeg vil ikke jagte hendes rekord mere, fortæller Daniela Ryf i et interview med det tyske tri-magasin Tri-mag.de.

Det er baseret på de erfaringer hun gjorde sig under dette års race i Roth, at Ryf nu dropper målet om at sætte verdens hurtigste tid på ironman-distancen. De eksterne faktorer hun ikke selv kan kontrollere, er simpelthen for mange.

– I Roth drog jeg mig de erfaringer, at der simpelthen er for mange eksterne faktorer som du ikke selv kan påvirke. Eksempelvis starttiderne, om du starter med mændende eller ikke. Det har alt sammen en stor indflydelse på tiden, så det er ikke længere mit mål at slå rekorden, fortæller Ryf videre.

– I stedet vil jeg bare være den bedste side af mig selv. Og måske slå min personlige rekord, der ikke nødvendigvis afhænger af tiden, men mere er med udgangspunkt i den bedst mulige performance. Det er også det der motiverer mig.

Verdensrekord eller ikke, så er der dog ingen tvivl om at hun er storfavorit til endnu en Hawaii-sejr om små to uger.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply