Daniela Ryf forsvarede sin VM-titel for andet år i træk, og Patrick Lange formåede at vende sidste års rekord på løberuten til en ruterekord og en VM-titel i Kona natten til søndag. 

Det skete på en blæsende og varm dag, hvor flere af de største favoritter undervejs måtte smide håndklædet i ringen og melde fortabt til de vanvittige forhold på den amerikanske lavaø.

Både Patrick Lange og Daniela Ryf, der jo som bekendt endte som verdensmestre på Ali’i Drive, er da også svært tilfredse med deres præstationer. Nogle præstationer der tydeligt viste en klasseforskel undervejs på de 3800 m svømning, 180 km cykling og 42,2 km løb.

Patrick Lange: Det er en drøm der er blevet til virkelighed

Tyske Patrick Lange blev – i hvert fald for mange – årets helt store overraskelse, da han satte alting på ét bræt på det afsluttende marathon og tordnede i mål som herrernes vinder.

Det gjorde han i tiden 8:01:40, der samtidigt cementerede ham som det hurtigste menneske nogensinde på den ikoniske rute. Rekorden på løberuten alene fra sidste år, blev dermed vendt til den hurtigste tid nogensinde på hele ruten.

En rekord Patrick Lange er svært tilfreds med, om end han på forhånd ikke havde besluttet sig for at jagte ruterekorden. Det var istedet sejren der var lørdagens helt store mål.

– Det er svært at beskrive. Det er bare fedt. Som jeg har sagt før, så er det en ting jeg har drømt om siden jeg var barn. Jeg er vågnet op midt om natten, fordi jeg har drømt at jeg løber ned af Ali’i Drive som den førende. Så det var det der har drevet mig gennem hele min karriere og nærmest hele mit liv, fortæller Patrick Lange i et videointerview med Triathlete.com.

– Det er bare en drøm der er blevet til virkelighed. Det er virkeligt, virkeligt fedt.

Daniela Ryf: Det var den hårdeste sejr

Også Daniela Ryf er ganske begejstret for sin sejr. Det er tredje år i træk schweizeren napper Kona-kronen, men selvom hun har prøvet det før, så mener hun alligevel at lige netop denne sejr er særligt speciel.

Undervejs var hun nemlig presset udover det sædvanlige. Hun var et godt stykke bagud indtil der kun var en fjerdedel tilbage af cykelruten, og det var kun med en hård og risikabel indsats, at hun kunne tage hul på det afsluttende marathon som første kvinde.

En position hun dermed holdte hele vejen til målstregen på Ali’i Drive. Men det kostede også i sidste ende.

Det var virkeligt hårdt. Det var den hårdeste sejr jeg nogensinde har taget. At vende det hele om som jeg gjorde, på en dag hvor ikke alting gik som det skulle, det kan jeg stadig ikke helt forstå. Det var en virkeligt hård dag, og sejren i dag føles bare meget speciel, fortæller Daniela Ryf, ligeledes i et videointerview med Triathlete.com.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply