Fem danske triatleter var i lørdags til start ved de officielle ETU europamesterskaber på den fulde ironman-distance, der var en del af Challenge Almere-Amsterdam.

Vi kender efterhånden til Kristian Høgenhaugs fænomenale fjerdeplads i pro-feltet, hvor han satte fjerdehurtigste danske tid nogensinde på distancen. Tiden lød på 8:08:40.

Men Kristian Høgenhaug var ikke den eneste der imponerede.

Også tre danske age groupere fik vist sig rigtigt flot frem, hvor det blev til to fjerdepladser og én EM-sølvmedalje.

EM-medaljen sørgede Gitte Bjørlig for i aldersklassen F40-44, da hun svømmede, cyklede og løb sig ind på andenpladsen i et stærkt kvindefelt.

Allerede fra starten så det rigtigt godt ud for Bjørligs muligheder, da hun på svømningen fik bragt sig i front med et par minutter til sine nærmeste konkurrenter. Det forspring udbyggede hun yderligere på de 180 km regnvåde cykling, da hun med cykeltiden 5:26:54, satte hurtigste cykelsplit.

Samtidigt udbyggede hun forspringet til lidt over ti minutter med “kun” et marathon tilbage.

Desværre var britiske Claire Wheeler for hurtig i løbeskoene, og fik distanceret Gitte Bjørlig med 22 minutter i løbet af det afsluttende løb. Til gengæld holdte Bjørlig sine øvrige konkurrenter gevaldigt bag sig, da der på målstregen var næsten en halv time fra danskeren og ned til tredjepladsen.

Udover Gitte Bjørligs flotte sølvmedalje, blev det også til to fjerdepladser til Morten Halkjær og Henrik Larsen. Det gjorde de i deres respektive age groups M40-44 og M50-54.

Danske resultater ETU Europæiske Mesterskaber på ironman-distancen – Challenge Almere-Amsterdam 2017

MPro

4 Kristian Høgenhaug, 8:08:40

F40-44

2 Gitte Bjørlig, 11:12:24

M40-44

4 Morten Halkjær, 9:26:50

M50-54

4 Henrik Larsen, 10:19:38

Alle resultater fra EM på ironmandistancen 2017 kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply