Sideløbende med nattens fulde Ironman distance i Ironman Western Australia, blev der samme sted kørt race på den halve distance, i Ironman 70.3 Western Sydney. To danskere, Caris Demptser og Mads Meincke, var på startlisten, men kun én af dem var på startstregen da starskuddet lød. Det var Caris Dempster, og hun kom til gengæld også derfra med et topresultat.

Caris Dempster blandede sig i front hele dagen

Fem kvarter før starten på den fulde distance, lød startskuddet til dette års Ironman 70.3 Western Australia. Til start var danske Caris Dempster, som konkurrerede i age group F25-29 – og efter at have svømmet, cyklet og løbet sig igennem dagens strabadser, kunne hun krydse målstregen som en flot nummer to.

Allerede lige fra startskuddet lød, fik Caris skabt sig et rigtigt godt udgangspunkt for resten af dagen. Ikke bare et godt udgangspunkt, men et perfekt et. Hun lagde sig nemlig stabilt i front, da hun efter at have svømmet de 1900 meter fra enden af ikoniske Busselton Jetty – verdens længste træbro – og ind til stranden, var første kvinde på land. Og det var altså i den suverænt hurtige tid, 25:36.

Desværre holdte føringen ikke hele vejen på cykelruten. Caris bliver undervejs passeret af en enkelt konkurrent, men det er så også dét. Så efter 90 kilometer cykling langs med kystlinjen til Geographe Bay og en tur langs med smukke Tuart Forest National Park, kunne hun med cykeltiden 2:34:48, stille sin cykel i T2 som nummer to.

Og den placering formår hun altså at holde hele vejen til mål. Hun løber de 21,1 kilometer afsluttende løb i tiden 1:32:17, og det giver Caris flot andenplads på målstregen. Alt i alt gennemfører hun racet i den totale tid på 4:36:48, og det er altså ikke mere end knap fire minutter langsommere end dagens vinder, australske Kate Bramley.

Det må derfor siges, at der med nattens flotte resultater på den fulde distance, og så også Caris Dempsters andenplads på den halve ironman, har været en ganske god dansk dag i Australien.

Leave a Reply