Den danske paratriatlet Hávard Vatnhamar var i går eneste dansker til start i World Cup’en i amerikanske Sarasota. Til gengæld sørgede han for dansk metal, da han vandt bronze i klassen PTS4.

Det gjorde Hávard Vatnhamar efter at have løbet det første løb som 2’er i tiden 9:12, stillet cyklen som 4’er med et cykelsplit på 30:44 og til sidst løbet sig op på tredjepladsen med et løbesplit på 26:53.

Distancen der skulle køres, var oprindeligt en triathlon på sprintdistancen. Men på grund af dårlig vandkvalitet (for mange alger i vandet), var triathlon-stævnet reduceret til en duathlon med 2,5 km løb, 20 km cykling og 5 km løb.

Til gengæld bød lufttemperaturen op på 27 grader i skyggen.

Vatnhamars totale tid blev noteret til 1:09:23, hvilket gav ham bronze med 2,5 minut op til andenpladsen, 4,5 minut til førstepladsen og knap et minut ned til fjerdepladsen.

PTS4-klassen som Hávard Vatnhamar deltog i, har deltagelse af paratriatleter der er hæmmet af legemsdele med nedsat funktion. Det kan være manglende legemsdele, nedsat bevægelighed eller nedsat muskelkrat. Atleterne i denne klasse scorer mellem 980,0 og 1091,9 i klassifikationstesten.

Det vil sige at atleterne i denne klasse, er mere eller mindre direkte sammenlignelige i de ulemper de respektive handikaps medfører.

Danske resultater Sarasota World Cup 2017

PTS4 – Herrer

3 Hávard Vatnhamar, 1:09:23

Alle resultater fra Sarasota Paratriathlon World Cup 2017 kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply