Danmark er i år ikke bare vært for det største triatlonmesterskab nogensinde, når Danmark i Helsingør er vært for IRONMAN 70.3 Europamesterskabet fra 15. til 18. juni, hvor triatlonsportens største internationale stjener deltager. I Herning har man ETU Challenge Europamesterskabet og så er ikke mindst KMD IRONMAN Copenhagen vokset til at være et af verdens største IRONMAN stævner på den ikoniske distance. Sammen med en underskov af gode regionalestævner, der har fundet en rigtig god plads i triatlon kalenderen, giver det trisporten en unik mulighed for, at få flere medlemmer og deltagere mener man hos IRONMAN.

Dansk triatlon står med alle muligheder for, at skabe øget interesse om triatlon blandt danskerne i 2017. Aldrig før har Danmark haft så mange store internationale mesterskaber og konkurrencer som i år, dertil kommer mange lokale tri-stævner og stor interesse for de såkaldte 4:18:4 stævner (400m svømning, 18km cykling og 4km løb, hos IRONMAN håber man det smitter af på interessen for triatlon i hele landet, så klubberne oplever øget fremgang:

“Med IRONMAN 70.3 Europamesterskabet den 18. juni i Helsingør, som det største og mest prestigefyldte mesterskab nogensinde i Skandinavien, har vi i Danmark et trækplaster ulig noget vi har set før rent mesterskabsmæssigt, dertil kommer at KMD IRONMAN Copenhagen for femte år i træk at totalt udsolgt. Oven i hatten er der så  ETU Europamesterskab i Herning i starten af juni samt virkelig gode regionale tri-stævner som eksempelvis Herlev Triatlon, Karrebæksminde Triatlon og Vejle Fjord triatlon der har fundet sig en god niche og trække mange deltagere. Det er virkelig positivt for trisporten,” siger Kommunikationschef for IRONMAN, Frej Elbæk Schjeldal

Kvalitet, Stjerner & Tilgængelig 

For at dansk triatlon kan tage næste skridt frem i forhold til medlemsfremgang og deltagere, er det vigtigt, at der er sammenhæng mellem rollemodeller, stort kvalitet i stævnerne samt at trisporten er så tilgængelig som muligt, lyder det fra IRONMAN:

“Med KMD IRONMAN Copenhagen der er en af verdens største triatlonkonkurrencer på den ikoniske distance og så i år KMD IRONMAN 70.3 European Championship har vi de her spydspids begivenheder hvor sportens største stjerner kommer og agere rollemodeller for næste generation,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal, der dog samtidig peger på at stjernerne ikke gør det alene:

“Fremfor alt handler det om, at der skal være stor kvalitet i de stævner vi har i Danmark. I princippet hellere lidt færre stævner af stor kvalitet end stævner, hvor deltagerne får en dårlig oplevelse med sporten. Og så er det  vigtigt, at triatlonsporten ikke kun handler om de ikoniske distancer, men at eksempelvis 4:18:4 stævnerne og de olympiske distancer bruges til på en sjov måde, at gøre sporten så tilgængelige for det brede publikum som muligt. I min optik er der mange tusinde potentielle triatleter derude i svømme, løbe og cykelklubberne, som vi skal have til at prøve kræfter med sporten, og forhåbentlig bliver de inspireret til at tage skridet, netop i år hvor dansk triatlon har så meget godt at byde på,” siger Frej Elbæk Schjeldal:

“Sammenlignet med andre lande, ligger Danmark allerede meget højt og med IRONMAN stævnernes ankomst for fem år siden, tog sporten et kæmpe skridt frem. Vi er eksempelvis det land i verden med flest IRONMAN deltager per indbygger. Men det må ikke blive en sovepude, og med alt det der sker i 2017 på mesterskabsfronten og med de gode regionalle stævner der levere varen rundt om i landet, så kunne 2017 godt gå hen og blive en kickstart på noget rigtigt stort for danske triatlon.”

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

5 KOMMENTARER

  1. Pudsigt Ironman kalder Helsingør 70.3 et europamesterskab hvor man ikke skal kvalificere sig til. Det eneste og officielle er ETU Herning netop med kval – i nationaldragt!

  2. Ja – for stille til det officielle i DK-dragt skal du have kvalificeret dig i foregående sæson gennem specifikke mesterskaber. Jeg deltog også til WM 70.3 i Østrig forrige år hvor man også sku kvalle i IM serien…. derfor er det underligt at IM’s såkaldte EM 70.3ikke også har det som krav – synes jeg

    • Jeg kan godt følge din tankegang Thomas. Jeg tror dog, at såfremt IRONMAN vil have deltagere nok til deres regionale mesterskaber, så er de nødt til ikke at have kvalifikationskrav til dem. Når det er sagt, så er det stadig nogle rigtigt store navne der stiller til start i 70.3 EM – ikke bare i år (for der er flere endnu større navne i vente i år), men også i tidligere år.

      Det er som sådan i øvrigt ikke et krav at skulle kvalificere sig til det officielle ETU mesterskab. Det er en beslutning der ligger hos forbundende. Et AG landshold som Storbritanien eksempelvis kræver ikke forudgående kvalifikation – medmindre deres startpladser i den enkelte age group er fyldt op. Sådan bliver det også til det danske AG landshold fremover, som er noget vi har omtalt her: https://pastaparty.dk/landsholdet-lukker-alternativet/ 🙂

  3. Enig – men det er efter min mening udvandende at alle dybest set kan deltage i et mesterskab. Og jeg synes også Dtrif’s ændring af AG landsholdet er en devaluering og forkert. Det højner ikke niveauet og hvordan kan ambitionen være at have et kæmpe landshold med tvivlsom kvalitet fremfor et mindre der reelt kan levere resultater.

Leave a Reply