Den 10. marts står den på ETUs (European Triathlon Unions) årlige prisuddeling i Moskva. Og her er Danmark nomineret til prisen National Federation of the year, hvilket direkte oversat betyder Årets Nationale Forbund.

Dansk Triatlon Forbunds nominering til prisen National Federation of the year, sker med baggrund i det danske landsholds EM-guldmedalje i Mixed Relay i Kitzbühel sidste år.

På ETUs hjemmeside, løftes sløret for at to store faktorer for nomineringen af det danske forbund, er ‘en af de mest neglebidende afslutninger vi har set i lang tid’ og at den unge Sif Bendix Madsen, der på trods af sin unge alder, spillede en afgørende rolle rolle i kampen om europamesterskabet.

Sidst men ikke mindst, er Danmark også nomineret med baggrund i afviklingen af ETU europamesterskabet på mellemdistancen i Herning og at det er lykkes at trække det officielle ETU europamesterskab på mellemdistancen i duathlon til Vejle i 2018.

I kampen om prisen som National Federation of the year, er Danmark oppe imod Spanien, Ungarn og Norge.

Spanien er nomineret på baggrund af at de i de senere år har bidraget med op til flere store officielle ETU-stævner, imens Ungarn er nomineret for deres talentudvikling og afviklingen af U23 EM. Norge er nomineret for deres engegement i vinter triathlon og deres evne til, på meget kort tid, at få rekrutteret enormt mange nye triatleter til at deltage i de internationale mesterskaber.

Udover prisen som National Federation of the year, uddeles også følgende priser i Moskva den 10. marts:

 • Female Athlete of the Year
  Nominerede: Rachel Klamer (NED), Anastasia Abrosimova (RUS) og Jessica Learmnth (GBR)
 • Male Athlete of the Year
  Nominerede: Mario Mola (ESP), Uxio Abuin (ESP) og Joao Pereira (POR)
 • National Federation of the Year
  Nominerede: Spanien, Ungarn, Norge og Danmark
 • Emerging / Developing National Federation of the Year
  Nominerede: Kroatien, Slovenien og Rumænien
 • Technical Official of the Year
  Nominerede: Dirk Bogaert, Sarah Taylor og Daniel Martin
 • Organiser of the Year
  Nominerede: Banyoles ETU Triathlon Club Championships, ETU European Cup Fuchal, ETU European Championships Kitzbühel, ETU Youth Festival Panevezys og ETU European Cup Wuustwezel
 • ETU Executive Board Award
  Nominerede: Ingen nominerede, afsløres på dagen
DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply