Det var ikke kun på Mallorca der blev opnået flotte danske resultater i udlandet i forvejen. I en anden spansk region, nemlig i Tarragona, blev der nemlig hentet to danske sejre og en sjetteplads i XTERRA Spain på den fulde distance.

Det var med stor dansk succes at der i går blev kørt XTERRA Spain i den nordspanske by Tarragona cirka 75 kilometer syd for Barcelona. Tre danske age groupere var nemlig til start, og for to af dem lykkedes det at løbe med sejren i hver deres age group – og den sidste af dem, han blev sågar også en flot nummer seks.

Alle tre danskere var til start på den fulde distance der bestod af 1500 meter svømning, 30 kilometer mountainbike og 10 kilometer trailløb – og det blev tilbagelagt i høj sol og til tider knap så rare varmegrader.

Carol Rasmussen suveræn vinder i F50

Der er vel generelt næsten ingen over og ingen ved siden af Carol Rasmussen når det kommer til XTERRA i kvindernes aldersklasse F50. Carol har vundet XTERRAs verdensmesterskab på Hawaii hele tre gange, hvor sidste år var den tredje af gangene.

I går brillerede hun så stærkt i XTERRA Spain, da hun ganske overlegent vandt sin age group F50. Det tog Carol i alt 3:22:04 at komme igennem distancen, og det var så hurtigt at der efterfølgende skulle gå rigtigt lang tid før den nærmeste konkurrent krydsede målstregen.

Carols splits lød på: 25:06 – 2:05:47 – 51:11, så man kan roligt sige at der har været godt med fart på.

Karsten Olsen også suveræn vinder i M60

Carol Rasmussen var ikke den eneste der dominerede sig til sejren i XTERRA Spain i går. Også fredericianeren Karsten Olsen fik givet konkurrenterne tørt på i M60, og han kunne krydse målstregen med mere end et kvarter til sin nærmeste konkurrent.

Karsten kom ganske fornuftigt igennem svømningen i tiden 28:28, og så stak han ellers helt af på mountainbiken, hvor han stiller den tohjulede i T2 med et cykelsplit på 2:05:50. Herefter følger han op med et afsluttende trailløb på 51:25, der alt i alt gav ham en sluttid på 3:25:44 og en ganske overbevisende sejr.

Rune Rasmussen nummer seks i M50

Også Carol Rasmussens mand Rune Rasmussen fik vist sig flot frem i det nordspanske. Ganske vidst vandt han ikke, men leverede alligevel en solid præstation der rakte til en sjetteplads i et stærkt M50-felt.

Rune får svømmet sig igennem de 1500 meter svømning i tiden 25:54, og så satte han den klart hurtigste danske tid på mountainbiken med et split der klokker på 1:57:59. Herefter runder han af med et afsluttende trailløb i tiden 54:25, og det giver ham en sluttid på 3:18:19 – knap seks minutter fra podiet.

Danske resultater i XTERRA Spain 2017

F50

1 Carol Rasmussen, 3:22:04

M50

6 Rune Rasmussen, 3:18:19

M60

1 Karsten Olsen, 3:25:44

Alle resultater fra XTERRA Spain kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply