Det må siges at have været en fuldstændigt fantastisk dansk dag ved IRONMAN Maastrich-Limburg i Holland i søndags. På startstregen stod nemlig fire danske age groupere, og hver og én af dem leverede uovertrufne resultater, hvor ingen af dem kom udenfor top fire. 

Allerbedst gik det for Charlotte Klausen Søndergaard, der i F18-24 nappede en sikker sejr i tiden 12:12:11. Det var mere end ti minutter hurtigere end nærmeste konkurrent, belgiske Ophelie Saussus, der ellers havde lagt godt fra land og skaffet sig et betydeligt forspring i vandet. Charlotte viste sig dog for hurtig for belgieren på både cyklen og i løbeskoene, og det gav hende en klar fordel der i sidste ende resulterede i en sejr.

I en tand ældre age group, nemlig i F25-29, sørgede Sascha Nicholsen også for en yderst fornem præstation, da hun satte hurtigste danske kvindelige tid og blev nummer tre. Med kun to minutter mellem nummer to og tre kunne det dog meget vel være blevet til en sølvmedalje for Sascha – de to nederste podietagere havde samtidigt også en tæt dyst undervejs, hvor Annemarie Rustenburg (Holland) havde en anelse stærkere cykling, hvilket gjorde forskellen. Saschas tid blev i øvrigt noteret til 10:37:30.

Bedste – og eneste – danske herre var Nikolaj Rud Sørensen, der var til start i M25-29. Han leverede et pragteksemplar af et race og svømmede, cyklede og løb sig i mål i tiden 9:32:47. Det rakte til en fjerdeplads, hvor han på det afsluttende marathon havde en gyser af en finale mod Florian Duterloo (Holland), hvor Nikolaj – med et stærkt løb – på kun de sidste meter fik ram på hollænderen.

Sidst men ikke mindst, sørgede Lise Sørensen for endnu en dansk fjerdeplads, da hun i F35-39 løb sig i mål i tiden 10:56:28. Også her var det et tæt race til det sidste, hvor Lises evner i løbeskoene gav pote og sikrede hende fjerdepladsen, kun fire sekunder foran 5’eren, svenske Camilla Landén.

I pro’ernes race var det i øvrigt Michael Weiss der vandt foran Michael Van Cleven og Bas Diederen, imens det hos kvinderne var Saleta Castro der vandt foran Brooke Brown og Kate Comber.

Danske resultater IRONMAN Maastrich-Limburg 2017

F18-24

1 Charlotte Klausen Søndergaard, 12:12:11

F25-29

3 Sascha Nicholsen, 10:37:30

M25-29

4 Nikolaj Rud Sørensen, 9:32:47

F35-39

4 Lise Sørensen, 10:56:28

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre, jeg har et ansvarsfuldt og tidskrævende lederjob i detailbranchen og så dyrker jeg triathlon i min fritid, sideløbende med at jeg forsøger at opdatere bare lidt her på siden.

Leave a Reply