Som nedtælling til dette års IRONMAN World Championship 2018 på Hawaii, kan du i de sidste ni dage op til det store slag, komme helt tæt på 10 af de i alt 53 danske triatleter der i år står på startstregen i Kailua-Kona. Det kan du ved at lære én at kende hver dag. Alle ti personligheder har fået tilsendt nøjagtigt de samme spørgsmål, som de hver især har haft vidt forskellige svar til. Med ni dage til raceday, gælder det i dag den første af de ti danskere. 

Og den første af de ti danskere du skal stifte bekendtskab med, er også årets yngste dansker på startlisten til det legendariske race på lavaøen. En ung gut fra Esbjerg, der på trods af kun at være 19 år gammel, alligevel har 3,5 års erfaring med triathlon under huden.

I år er det til gengæld første gang, at vi finder esbjergensiske Daniel Paulsen på startstregen på Hawaii.

Hvor gammel er du og hvilken klub repræsenterer du?

Jeg er 19 år gammel, bor i Esbjerg og har min daglige gang i triklubben, Esbjerg Tri og Multisport.

Hvor længe har du kørt tri og hvad fik dig i gang med sporten?

Jeg har kørt tri i cirka 3,5 år. Lidt blandet omkring duatlon, Xterra og triatlon-stævner. Grunden til at jeg startede med at dyrke triatlon var at jeg søgte nogle nye udfordringer angående sport.

Jeg spillede tidligere elitefodbold i Esbjerg fB og var inde omkring U-16 landsholdet, men kørte død i fodbolden, og var tilfældigvis i Silkeborg og se triatlon, hvilket inspirerede mig til selv at starte med sporten.

Hvor kvalificerede du dig og med hvilken placering? Og hvordan, udover at du kvalificerede dig til Hawaii naturligvis, gik det?

Den 19. august kvalificerede jeg mig til VM på Hawaii, ved deltagelse i Ironman Copenhagen. Jeg vandt min aldersgruppe 18-24 i tiden 09:01:38 og fik dermed den eneste ”slot” i min aldersgruppe til VM på Hawaii.

Selve stævnet i København gik fint, men optakten dertil var noget turbulent, da jeg havde døjet lidt med en skade cirka 3 uger forinden.

Det var et super godt race. I starten af løbet lå jeg på omkring 3.-4. pladsen, men fik senere at vide, at jeg havde 6 minutter op til nummer et i gruppen og halvandet minut ned til nummer tre. Så mit fokus lå derfor på at holde min andenplads, som jeg på daværende tidspunkt troede var adgangsgivende til VM på Hawaii, ligesom det havde været det forgangende år, hvor der var 2 ”slots” i gruppen 18-24.

Jeg var altså fast besluttet på at holde min andenplads, og min familie råbte at det så godt ud cirka halvvejs ude på de 42 km. Med ca. 7-8 km igen, begynder det at spidse til med energi og med kroppen. Men pludselig får jeg at vide at jeg kun er omkring 33 sekunder bag nummer et. Det gav lige det ekstra og jeg prøvede derfor at presse den så meget jeg overhovedet kunne.

Det endte med at jeg med fire kilometer igen fik krampe og måtte stoppe op og strække ud meget kort. Men stadig med en tanke i hovedet om at overhale førstepladsen.

Jeg vidste godt hvem jeg skulle kigge efter. Og med de vendepunkter der var på ruten, kunne jeg regne ud, at jeg var tæt på. Med 3 kilometer igen overhaler jeg førstepladsen og laver et ”hurtigt” ryk i håbet om at han ikke hænger på, hvilket han heldigvis heller ikke gør.

De sidste to kilometer løber jeg alt hvad jeg kan. Ig til min store glæde, ender jeg med at løbe over stregen som første mand i gruppen 18-24. Herefter får jeg at vide af min familie, at jeg vandt med omkring 5 minutter ned til nummer to og tre, fordi vi var startet på forskellige tidspunkter.

Så de 33 sekunder som de tidligere havde råbt, var fordi vedkommende foran mig var hoppet i vandet cirka fem minutter før mig.

Er det første gang du skal køre i Kona? Hvis nej, hvor mange gange har du kørt der før og hvilke år? Og hvordan gik det i så fald de andre gange?

Det er første gang jeg skal køre i Kona, men langt fra min sidste.

Hvad har du gjort for at forberede dig til Hawaii? Hvor mange timers træning har du lagt i det, og har du gjort noget særligt for at forberede dig på de barske forhold?

Jeg har først og fremmest fået restitueret godt efter Ironman i København og holdt træningen ved lige, da min form er nogenlunde stabil. Som forberedelse til varmen har jeg trænet en del indenfor, med en masse tøj på.

Hvordan er din træningstid fordelt henover svømning, cykling og løb på ugebasis?

I træningen op til Hawaii, har jeg fokuseret meget på min svømning, da jeg ikke har prøvet at svømme uden våddragt til stævne før. Men som regel svømmer jeg 3-4 gange om ugen, cykler 2-3 gange og løber ligeledes 2-3 gange om ugen, samt styrketræning.

Hvad glæder du dig mest til ved at skulle køre på Hawaii?

Det jeg glæder mig mest til ved at skulle køre på Hawaii, er oplevelsen i sig selv. Det er min første gang jeg skal køre derovre, så stemningen omkring løbet i dagene op til bliver vildt fedt.

Hvad har du af mål på Hawaii?

Mit mål er at nå målstregen i en acceptabel tid. Og med acceptabel tid mener jeg at alt gerne skulle gå op i en højere enhed, da jeg aldrig har deltaget i et race udenfor Danmark og hvor varmen spiller så central en rolle, i forhold til at risikoen for dehydrering også stiger markant.

Med det sagt, er jeg altså mentalt forberedt på at tiden selvfølgelig også afspejler helt andre fohold, end hvad jeg har været vant til i mine tidligere løb.

Pastaparty.dk siger tusind tak til Daniel Paulsen for sin tid og ønsker ham al mulig held og lykke i sin første deltagelse på Hawaii!

I morgen er det tid til at sætte Kirstine Færch frem i rampelyset. Så stay tuned. 

Leave a Reply