Som nedtælling til dette års IRONMAN World Championship 2018 på Hawaii, kan du i de sidste ni dage op til det store slag, komme helt tæt på 10 af de i alt 53 danske triatleter der i år står på startstregen i Kailua-Kona. Det kan du ved at lære én at kende hver dag. Alle ti personligheder har fået tilsendt nøjagtigt de samme spørgsmål, som de hver især har haft vidt forskellige svar til. Med fire dage til raceday, gælder det i dag den sjette af de ti danskere. 

Og den sjette af de ti danskere du skal stifte bekendtskab med, er 51-årige Marianne Schøler Nielsen fra Rødekro Tri & Motion.

Marianne kom ind i tri-sporten ved lidt af en tilfældighed for mere end ti år siden, da hendes børn var blevet medlemmer i den lokale tri-klub. Sporten så spændende ud, så Marianne måtte i gang med at lære at svømme.

Dem der kender Marianne ved at hun er en rigtig arbejdshest, der kan fortsætte træningen time efter time, uden synlige spor af træthed. Det ses også i hendes ugentlige træning, hvor meget af fritiden går med netop at træne.

Men det kan du selvsagt blive meget klogere på herunder, hvor Marianne har svaret på vores spørgsmål. God læsning 🙂

Hvor gammel er du og hvilken klub repræsenterer du?

Jeg er 51 år gammel og jeg repræsenterer Rødekro Tri & Motion.

Hvor længe har du kørt tri og hvad fik dig i gang med sporten?

Det var mine to børn der inspirerede mig til tri-sporten. De var med i tri-klubben og jeg syntes at det så rigtig spændende ud. Men at tage springet til triathlon, kræver at man kan svømme, og det kunne jeg ikke. Så jeg måtte i gang med at lære at svømme.

I 2008 lærte jeg at svømme crawl og mit allerførste tri-stævne var ved Sønderborg Triathlon samme år.

I de ti år jeg har deltaget i triathlon, har jeg nu gennemført syv fulde Ironman/Jernmænd, mange halve jernmænd, VM-distancer, OL-distancer, kvart-distancer og mange små mini-triathlonstævner.

Hvor kvalificerede du dig og med hvilken placering? Og hvordan, udover at du kvalificerede dig til Hawaii naturligvis, gik det?

Jeg kvalificerede mig til Hawaii i Italien til IM Emilia Romagna hvor jeg fik en placering som nummer et.

Jeg er ikke den bedste svømmer og lå som nummer ti i min age group efter svømningen. Efter en cykeltur på 180 km (185 km) var jeg rykket lidt længere frem og var nummer fem i min age group (5 minutter efter den førende).

Fik dog has på de sidste konkurrenter under løbet og kunne løbe i mål med mere end 20 minutter over nummer to.

Er det første gang du skal køre i Kona? Hvis nej, hvor mange gange har du kørt der før og hvilke år? Og hvordan gik det i så fald de andre gange?

Det er min første Ironman i Kona.

Hvad har du gjort for at forberede dig til Hawaii? Hvor mange timers træning har du lagt i det, og har du gjort noget særligt for at forberede dig på de barske forhold?

Meget af min fritid bliver brugt på træning. Det kan nogle gange være en udfordring med kun 24 timer i døgnet for at få familieliv, arbejde og træning til at følges ad.

Jeg har ikke nogen ide om, hvordan min krop reagerer på de forhold vi skal køre under. Hawaii er en varm vulkanø med høj luftfugtighed.

For mig vil Ironman Hawaii være en udfordring på alle distancer. Bl.a. svømning uden våddragt, cykling i modvind og sidevind og så er der varmen og den høje luftfugtighed.

Hvordan er din træningstid fordelt henover svømning, cykling og løb på ugebasis?

Min træning fordeler sig med 2-4 gange ugentlig til de forskellige distancer.

Hvad glæder du dig mest til ved at skulle køre på Hawaii?

Ironman på Hawaii. Det er godt nok en udfordring. Jeg vil gøre det så godt, som jeg overhovedet kan og nyde stemningen. Men varmen og luftfugtigheden bliver en hård modstander for mig.

Hvad har du af mål på Hawaii?

Jeg håber at komme fornuftigt igennem racet.

Her på Pastaparty.dk er vi sikre på, at Marianne nok skal komme fornuftigt igennem på trods af både varme og luftfugtighed. Held og lykke, skal det i hvert fald lyde herfra!

I morgen gælder det en sønderjysk profil, der på trods af at være en meget travl mand, alligevel har formået at indløse billet til Hawaii i et brutalt race i Wales. Så bliv hængende og kom helt tæt på Per Hussmann i morgen. 

Leave a Reply