Som nedtælling til dette års IRONMAN World Championship 2018 på Hawaii, kan du i de sidste ni dage op til det store slag, komme helt tæt på 10 af de i alt 53 danske triatleter der i år står på startstregen i Kailua-Kona. Det kan du ved at lære én at kende hver dag. Alle ti personligheder har fået tilsendt nøjagtigt de samme spørgsmål, som de hver især har haft vidt forskellige svar til. Med fem dage til raceday, gælder det i dag den femte af de ti danskere. 

Og den femte af de ti danskere du skal stifte bekendtskab med, er 25-årige Mikkel Mortensen fra KTK86.

Mikkel står overfor sit andet race i Kona. Og hvilken bedre måde er der at fejre sin fødselsdag på som triatlet, end at køre tri-sportens mest ikoniske race? Det er i hvert fald lige præcis dét Mikkel skal.

Og måske han kan fejre sin fødselsdag med en VM-titel, for som Mikkel selv siger, så er han i hvert fald ikke kommet for bare at kigge på.

Men det kan du alt sammen blive klogere på herunder. Enjoy! 🙂

Hvor gammel er du og hvilken klub repræsenterer du?

Jeg er 25 år og bliver 26 på raceday i Kona den 13 oktober. Jeg stiller op for Københavns Triatlon Klub, KTK 86.

Hvor længe har du kørt tri og hvad fik dig i gang med sporten?

Jeg har kørt mere eller mindre seriøst siden 2011. Det startede med 4-18-4, hvor jeg kørte mit første stævne. Der var jeg maks presset! Det har jeg altid godt kunne lide. Det store arbejdskrav og hårde arbejde, er det som tiltaler mig.

Et par dage efter 4-18-4 var jeg inde som tilskuer til den fulde distance i København og tænkte, at det måtte jeg prøve. Så jeg tilmeldte mig til året efter, hvor jeg kørte min første halve og hele jernmand.

Derfra var jeg bidt af triatlon. Og fra 2014 begyndte jeg at tænke mere i placeringer og få mere struktur på træningen.

Hvor kvalificerede du dig og med hvilken placering? Og hvordan, udover at du kvalificerede dig til Hawaii naturligvis, gik det?

Jeg valgte at køre Ironman Italien i 2017, da jeg så ville have et år til at forberede mig til Hawaii. Selve racet gik godt og efter planen, indtil der var løbet et halvmarathon, for så blev det hårdt. Jeg kunne godt mærke den manglende løbetræning til sidst (Mikkel havde nogle seneproblemer i benene op til, red.), men uanset hvad, er det jo altid hårdt at køre Ironman.

Jeg er glad for det lykkedes at vinde min age group alligevel, så jeg nu har kunne fokusere 100 procent på Ironman Hawaii. 

Er det første gang du skal køre i Kona? Hvis nej, hvor mange gange har du kørt der før og hvilke år? Og hvordan gik det i så fald de andre gange?

Jeg var også afsted i 2016, hvor jeg kvallede i Kalmar syv uger før racet. For mig på det tidspunkt, var det lige lovlig tæt på. Og endte også med at blive syg dernede.

Det var der nok flere grunde til og jeg har nu lært af det. Det var også grunden til at jeg godt ville have en hel sæson til at forberede mig den her gang, så jeg kan være så klar som muligt.

Sidst kom jeg på en fjerdeplads i age group 18-24 i tiden 9 timer og 35 minutter.

Hvad har du gjort for at forberede dig til Hawaii? Hvor mange timers træning har du lagt i det, og har du gjort noget særligt for at forberede dig på de barske forhold?

Det har været mit mål siden 2016 at komme afsted igen og være så klar som muligt. Så jeg har forberedt mig hver dag siden. I 2017 gik meget af træningen med forberedelse til Ironman Italien. Og i år har jeg for alvor skruet op for timerne og fokuseret endnu mere på alle tingene udenom.

Jeg har været så heldig at bruge foråret som guide på Next Level Camp, hvor der blev logget en del timer og lagt en solid base for resten af sæsonen. Derfra har jeg kørt nogle race henover sommeren, inden de sidste hårde Kona-uger.

Jeg har haft nogle rigtigt gode træningsuger i år og har ligget mellem 22 og 32 timer om ugen. 

Hvordan er din træningstid fordelt henover svømning, cykling og løb på ugebasis?

Det har været lidt forskelligt i forhold til hvad og hvor på året jeg været. Men cirka 5-6 timer svømning, 10-17 timers cykling og 4-8 timer løb.

Hvad glæder du dig mest til ved at skulle køre på Hawaii?

Jeg glæder mig til at komme derover og mærke stemningen. Det er bare noget særligt i dagene op til race. Men også at dele oplevelsen med min kæreste Cathrine Sand og vores fælles træningsbuddy Mikkel Olsen, som også begge skal køre.

Og så er vi så heldige at vores forældre også er med. Så at dele racet og turen med dem, er altid noget særligt.

Hvad har du af mål på Hawaii?

Jeg har et ydmygt mål om vinde min age group. Ej, man skal aldrig undervurdere nogen eller noget, men jeg er der ikke for at kigge på.

Herfra skal lyde en stor tak for Mikkels tid, samt et kæmpemæssigt held og lykke med at jagte VM-titlen den 13. oktober. For hånden på hjertet, så ville det da være den perfekte fødselsdagsgave til sig selv 😉 

I morgen kan du lære Marianne Schøler Nielsen bedre at kende. Og ligesom Mikkel, kvalificerede Marianne sig med en sejr i Italien sidste år. Så bliv endelig hængende på kanalen 🙂

Leave a Reply