Som nedtælling til dette års IRONMAN World Championship 2018 på Hawaii, kan du i de sidste ni dage op til det store slag, komme helt tæt på 10 af de i alt 53 danske triatleter der i år står på startstregen i Kailua-Kona. Det kan du ved at lære én at kende hver dag. Alle ti personligheder har fået tilsendt nøjagtigt de samme spørgsmål, som de hver især har haft vidt forskellige svar til. Med tre dage til raceday, gælder det i dag den syvende af de ti danskere. 

Og den syvende af de ti danskere du skal stifte bekendtskab med, er 53-årige Per Hussmann fra AAIG Aabenraa, Atletik, Tri og Motion.

Ligesom langt de fleste af de danske atleter i vores Kona-nedtælling, er Per en Kona-rookie. Men kvalifikationen faldt i Wales sidste år efter at have lagt en genial Egon Olsen-plan, så nu er det altoverskyggende mål for Per, at få sig en oplevelse til gyngestolen.

Men det kan du alt sammen læse mere om herunder. Enjoy! 🙂

Hvor gammel er du og hvilken klub repræsenterer du?

Jeg er fra den gode årgang 65 og er medlem i AAIG Aabenraa, Atletik, Tri og Motion.

Hvor længe har du kørt tri og hvad fik dig i gang med sporten?

Jeg startede i AAIG som motionløber, primært for at komme i form og holde vægten.

Klubben er samtidig arrangør af Aabenraa Triathlon, som er meget begyndervenligt, så jeg stillede derfor op for sjov i 2008 på kort. Det var på en lånt cykel og brystsvømning!

Senere deltog jeg på duathlon, da det der svømning ikke lige var min disciplin. Da jeg som motionløber løb tør for ”motivation” begyndte jeg så at kigge lidt mere interesseret på tri og kastede mig ud i at lære crawl. Deltog i et par OL og halve inden IM Cph. i 2014 eller 15!? (det var i 2015, red.).

Siden er det blevet til seks af de lange.

Hvor kvalificerede du dig og med hvilken placering? Og hvordan, udover at du kvalificerede dig til Hawaii naturligvis, gik det?

Jeg er ikke den stækeste i nogen af disciplinerne. Mere en allrounder, selvom løb er min favorit. Efter hæderlige placeringer i de stævner jeg deltog i, men også realistisk i forhold til mulighederne for at kunne kvalificere mig, lagde jeg en Egon Olsen plan.

Vurderingen var at mine fordele ville være størst på en ikke-”tonser” rute.

Valget faldt på Wales, der ovenikøbet var blevet begunstiget med tyve ekstra slots i 2017. Så ind i bilen og kursen mod Wales, hvor jeg sluttede som nummer seks i age group 50-54, hvilket var nok til at kvalificere mig direkte på det yderste mandat, da denne age group havde forholdsvis mange deltagere.

Det var også min absolut langsomste tid nogensinde. Så det er ikke uden grund den kaldes den hårdeste på Ironman-kalenderen. Gode højdemeter på både cykel- og løberuten.

Er det første gang du skal køre i Kona? Hvis nej, hvor mange gange har du kørt der før og hvilke år? Og hvordan gik det i så fald de andre gange?

Jep, det er første gang og jeg glæder mig vildt! 🙂 

Hvad har du gjort for at forberede dig til Hawaii? Hvor mange timers træning har du lagt i det, og har du gjort noget særligt for at forberede dig på de barske forhold?

Jeg har egentlig ikke gjort noget specielt i forhold til min almindelige træning. Jeg træner cirka 10-12 timer om ugen og jeg har gennem de seneste mange år arbejde struktureret sammen med Line Thams.

Det er en fantastisk rejse vi har og har haft sammen.

Forholdene har jeg valgt at tage som de kommer, så må vi se hvordan det går. Den erfaring kan jeg så tage med til næste gang!

Hvordan er din træningstid fordelt henover svømning, cykling og løb på ugebasis?

Det svinger hvordan fordelingen er, afhængigt hvor i træningsplanen vi er. Men tiden på cyklen ligger på ca. 45-65% af træningstiden. Ratio mellem løb og svøm svinger mellem 50/50 til 75/25.

Hvad glæder du dig mest til ved at skulle køre på Hawaii?

Jeg glæder mig til stemningen. Der må være en fantastisk atmosfære, når så mange dedikerede atleter og producenter er samlet på så lille et sted. Jeg glæder mig til hele cirkusset, at deltage i Ho‘ala IRONMAN Training Swim, Nations Parade og også til at være hjælper.

Vi (min kone Lone) og jeg, har tilmeldt os som hjælper til bl.a. at pakke athlete bags, udlevere startnumre og ikke mindst være supporter til ”Keiki Dip N Dash” for Ironkids.

Det bliver en fed uge. Vi bliver en uge yderligere på øen og ser hvad den ellers har at byde på.

Hvad har du af mål på Hawaii?

Mit mål er at det skal være en oplevelse til gyngestolen. Det vil sige, at få en god oplevelse. Resten er sekundært.

Mon ikke Hawaii nok skal byde på “en oplevelse til gyngestolen” for Per Hussmann? I hvert fald lyder der et stort held og lykke herfra redaktionen! 

I morgen gælder det Signe Køngerskov, der står overfor sin anden deltagelse i Kona. 

2 KOMMENTARER

Leave a Reply