Som nedtælling til dette års IRONMAN World Championship 2018 på Hawaii, kan du i de sidste ni dage op til det store slag, komme helt tæt på 10 af de i alt 53 danske triatleter der i år står på startstregen i Kailua-Kona. Det kan du ved at lære én at kende hver dag. Alle ti personligheder har fået tilsendt nøjagtigt de samme spørgsmål, som de hver især har haft vidt forskellige svar til. Med syv dage til raceday, gælder det i dag den tredje af de ti danskere. 

Og den tredje af de ti danskere du skal stifte bekendtskab med, er 44-årige René Vendt fra ALOT.

René kvalificerede sig til Hawaii i København med en syvendeplads, men havde på forhånd slet ikke haft som mål at skulle indløse billet til Kona. Han var derfor meget overrasket, da han blev råbt op til Award Ceremony.

Men det kan du alt sammen læse meget mere om herunder. God fornøjelse 🙂

Hvor gammel er du og hvilken klub repræsenterer du?

Jeg er 44 år og repræsenterer ALOT (Albertslund Løb Og Triatlon), hvor jeg er den første ALOT’er som har kvalificeret sig til VM på Hawaii.

Hvor længe har du kørt tri og hvad fik dig i gang med sporten?

Jeg har kørt tri siden 2013, hvor jeg lavede min første ½-distance ved Deloitte Øresund Triatlon og senere i august samme år, den fulde distance Ironman Copenhagen.

Jeg startede op som løber i sommeren 2009 i ALOT. Her fik jeg en masse gode træningskammerater, som jeg løb med flere gange om ugen. Men en søndag morgen på én af efterårets første dage, stod jeg næsten alene ved Albertslund Stadion og var klar til en tur i løbeskoene som vanligt. Hvor var alle henne? De var åbenbart alle taget ud i skoven på deres mountainbikes, da sæsonens MTB-duatlon-træning nu var startet op.

Som gammel mountainbiker og nu også løber, så jeg straks en oplagt mulighed for at lege med der også.

Senere begyndte jeg også at bruge ALOTs svømmetilbud. Og til en ALOT-julefrokost i 2012 hvor der blev fortalt masser af triatlon heltehistorier og snakket om lækkert gear (som jeg er tosset med), blev jeg ramt af tri-feberen og besluttede mig på stedet for at købe en tri-cykel til den kommende forårssæson. Og så var jeg i gang.

Hvor kvalificerede du dig og med hvilken placering? Og hvordan, udover at du kvalificerede dig til Hawaii naturligvis, gik det?

Jeg kvalificerede til Kona ved Ironman Copenhagen med en syvendeplads. Racet gik som planlagt. Jeg havde et ønske om at køre sub 9:30. Så da jeg krydsede målstregen i tiden 9:27, var det en kæmpe forløsning og jeg var bare så glad for, det hele klappede på dagen.

Der var fire slots til VM i min AG, så jeg var klar over, at der med en placering som nummer syv måske ville være en lille bitte mulighed for et kval på rolldown, hvis der var tre før mig, der takkede nej.

Derfor var Mellanie (Renés kone, red.) og jeg taget ind til Award Ceremony dagen derpå for at opleve stemningen og for at heppe og håbe. Hawaii-kvallet havde slet ikke været et mål for mig, så det hele var meget overvældende, da mit navn pludselig blev råbt op og jeg nærmest robotagtigt kunne gå op og modtage min hawaii-krans og kvalifikationsmønten.

Er det første gang du skal køre i Kona? Hvis nej, hvor mange gange har du kørt der før og hvilke år? Og hvordan gik det i så fald de andre gange?

Ja! Det er min første gang i Kona, så jeg glæder mig helt vildt til at opleve det helt store Ironman-cirkus som jeg har hørt så meget om.

Hvad har du gjort for at forberede dig til Hawaii? Hvor mange timers træning har du lagt i det, og har du gjort noget særligt for at forberede dig på de barske forhold?

For at forberede mig til Kona, har jeg egentlig bare fortsat min træning efter Ironman Copenhagen. Der er 6 uger imellem, så der er ikke så meget tid til andet end at restituere en lille smule, og så i gang med mængdetræningen igen.

Jeg har dog haft noget varmere tøj på i den sidste periode, samt cyklet en del på hometrainer inde og løbet indendørs på løbebånd med varmere tøj, end jeg normalt ville vælge at bære.

I de sidste uger op til min afrejse til Kona, har jeg trænet ca. 14-16 timer ugentligt, lige bortset fra ugen op mod Zombieløbet, der fik jeg kun trænet en 4-5 timer, da det er mig, der er eventarrangør af dette løb, og denne uge var 1600 deltageres løbeentusiasme dog vigtigere end min egen træning.

Hvordan er din træningstid fordelt henover svømning, cykling og løb på ugebasis?

Min fordeling på en uge har gennemsnitligt været 2-3 svømmepas á 60min. Cykling 2-3 gange med ét kort og to længere pas, med et enkelt off-bike løb i weekenden. Løb har bestået af 5 løbepas om ugen, så det er der, der er brugt mest tid i forberedelserne op mod Kona.

Mandag har bestået af intervaller, onsdag en lidt længere tur, fredag korte og hurtige intervaller, lørdag off-bike og om søndagen står der ofte en lang løbetur på programmet.

Hvad glæder du dig mest til ved at skulle køre på Hawaii?

Jeg glæder helt vildt til at se Hawaii sammen med en masse mennesker som betyder så meget for mig. Jeg er så heldig at min gode ven Kenneth Grupp, som også selv er triatlet, rejser med fra starten.

Senere får vi selskab af hele hans familie og en masse venner som enten selv skal deltage eller heppe. Den 10. (oktober, red.) kommer resten af min familie til øen lige tidsnok til at opleve racet. Og så tager vi efterfølgende en uges ferie, hvor vi skal hygge og opleve Hawaii.

Men at komme til at opleve og deltage i hele det store ikoniske Ironman-show, dét bliver nok den største oplevelse!

Hvad har du af mål på Hawaii?

Mit mål er at komme godt igennem alle tre discipliner uden at de falder fra hinanden. Jeg giver alt, hvad jeg har, og hvis det hele spiller, er jeg spændt på at se, hvilken tid det kan blive til.

Har du noget yderligere, du gerne vil tilføje?

Tak til Pastaparty.dk for awesome TRI-news 🙂

Pastaparty.dk takker René Vendt mange gange for sin tid og spændende historie, og vi ønsker ham rigtigt god fornøjelse i Kona den 13. oktober. 

Og til Renés sidste kommentar; Velbekomme, det er en ren fornøjelse at skrive om jer dygtige atleter!

I morgen gælder det Camilla Lykke Jakobsen, der ligesom de tre første danske triatleter her i nedtællingen, står overfor sin debut på Hawaii.

Leave a Reply