Som nedtælling til dette års IRONMAN World Championship 2018 på Hawaii, kan du i de sidste ni dage op til det store slag, komme helt tæt på 10 af de i alt 53 danske triatleter der i år står på startstregen i Kailua-Kona. Det kan du ved at lære én at kende hver dag. Alle ti personligheder har fået tilsendt nøjagtigt de samme spørgsmål, som de hver især har haft vidt forskellige svar til. Med to dage til raceday, gælder det i dag den ottende af de ti danskere. 

Og den ottende af de ti danskere du skal stifte bekendtskab med, er 40-årige Signe Køngerskov fra KTK86.

Signe er vice-europamester på halv jernmand fra 2017 i Herning og har kørt på lava-øen én gang tidligere tilbage i 2015. I år er hun tilbage for at forsøge at forbedre sin placering fra sidst og gerne i top tyve. Et mål der bestemt burde være indenfor rækkevidde, med hendes markante forbedringer på alle tre discipliner.

Men som sædvanligt, så er det naturligvis noget du bliver klogere på ved at læse Signes egne ord herunder. God fornøjelse! 🙂

Hvor gammel er du og hvilken klub repræsenterer du?

Jeg er 40 år og repræsenterer KTK86.

Hvor længe har du kørt tri og hvad fik dig i gang med sporten?

Jeg havde i flere år løbet periodevis, hvor jeg havde trænet mig op til at løbe hele og halve marathonløb. Træningen var dog ikke kontinuerlig og jeg havde haft perioder, hvor jeg, efter at have gennemført et marathonløb, havde sluppet træningen helt og holdt op til to års pause uden at være fysisk aktiv.

Efter at have været igennem et vægttab på små 20 kg ved simpel kostomlægning, løb jeg i efteråret 2012 Berlin marathon, hvor jeg lavede PR med 36 minutter i tiden 3.28. Det var en kæmpe oplevelse og jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig at jeg nogensinde ville kunne løbe et marathon på under 3.30. Jeg var flyvende og kunne næsten ikke få armene ned over resultatet.

Da jeg kom hjem fra Berlin begyndte jeg at svømme og spinne. Det var dog på ingen måde med henblik på at begynde at køre tri, men mere for at få noget afveksling i træningen.

Det var først da min mand juleaften 2012 forærede mig et startnummer til Ironman Copenhagen 2013, at jeg begyndte den egentlige triathlontræning. Efter at gennemført Ironman Copenhagen 2013 var jeg solgt til sporten og været i gang lige siden. 

Hvor kvalificerede du dig og med hvilken placering? Og hvordan, udover at du kvalificerede dig til Hawaii naturligvis, gik det?

Jeg kvalificerede mig ved Ironman Haugesund, hvor jeg vandt min aldersklasse.

Svømning er ikke min stærke side og jeg kom, som forventet, ud af vandet som en af de sidste. På den helt utroligt flotte cykelrute, som bød på masser af højdemeter, fik jeg hentet en del af den tabte tid og jeg kunne sætte cyklen som nummer tre.

Jeg forlod T2 cirka ni minutter efter den førende. Løb har altid været min stærkeste disciplin og det var det også på dagen. Efter 30 km fik jeg hentet den førende og jeg kunne løbe i mål som age group-vinder. 

Er det første gang du skal køre i Kona? Hvis nej, hvor mange gange har du kørt der før og hvilke år? Og hvordan gik det i så fald de andre gange?

Jeg kørte Ironman Hawaii i 2015 efter at have kvalificeret mig ved Ironman Copenhagen, hvor jeg blev nummer to i min aldersklasse.

På Hawaii i 2015 blev jeg nummer 48, lige midt i feltet. Jeg havde min mand og vores to børn med, som stod klar som supportere igennem hele racet. Fokus var på at jeg skulle have en god oplevelse og komme sikkert igennem. 

Hvad har du gjort for at forberede dig til Hawaii? Hvor mange timers træning har du lagt i det, og har du gjort noget særligt for at forberede dig på de barske forhold?

Siden Ironman Haugesund har jeg sammen med min svømmetræner Stig arbejdet intensivt på at optimere mine svømmefærdigheder. Svømning er klart min svageste disciplin og når racet er uden våddragt, mister jeg endnu mere tid på min svømning. Når det har været varmt nok, har jeg trænet i min swimskin for at vende mig til den manglende opdrift, som en våddragt normalt giver.

På cyklingen har jeg den seneste periode, i samarbejde med min træner Rune Larsen/ AimHigh, fokuseret på at optimere mine watt og holde samme mængde watt under længerevarende træning.

Min træning har ligget på mellem 10 og 20 timer om ugen.

Hvordan er din træningstid fordelt henover svømning, cykling og løb på ugebasis?

Jeg har som regel tre pas indenfor hver disciplin, hvoraf jeg i snit bruger 3 timer på svømning, 7-9 timer på cykling og 4-5 timer på løb. Derudover bestræber jeg mig på at lave tre gange styrketræning á 20 minutter om ugen.

Hvad glæder du dig mest til ved at skulle køre på Hawaii?

Jeg glæder mig til at dyste mod det stærke felt og måle mig med de bedste i min aldersklasse under de barske vejrmæssige forhold, der er på Hawaii.

Hvad har du af mål på Hawaii?

Sidste gang lå jeg lige midt i feltet. Jeg har i alle tre discipliner rykket mig siden 2015, så jeg vil gerne forsøge at forbedre min placering til top 20.

Derudover vil jeg selvfølgelig gerne have et vellykket race, hvor jeg får en god oplevelse på svømningen, holder mine watttal på cyklen og har overskud til at give den gas på løbet.

Normalt har jeg det godt med varme, så håber at styre væske og energi optimalt.    

Her på Pastaparty.dk har vi efterhånden skrevet adskillige artikler fra stævner, hvor Signe står på podiet. Selvom målet for Signe ikke er podiet på Hawaii, er vi derfor alligevel ret så sikre på, at hendes mål om top tyve absolut er indenfor rækkevidde. 

Herfra ønsker vi hende i hvert fald mange gange held og lykke! 🙂

I morgen går turen forbi Mikkel Rosendal Larsen, også kaldet Motor-Mikkel, der kvalificerede sig til Hawaii på Lanzarote tilbage i maj, hvor han var den allerførste age grouper til at stille cyklen i T2. Så husk at kigge tilbage i morgen 🙂

Leave a Reply