I morgen er Danmark vært for EM i triatlon på mellemdistancen, og der er ikke bare budt op til fest og farver i og omkring Herning – der er også lagt op til den sjældent sete store danskerduel på kvindesiden, hvor de to triatlondronninger Michelle Vesterby og Camilla Pedersen begge er til start.

Med afbud fra storfavoritten Lucy Charles snævres favoritfeltet ind – og en helt tredje dansk kvinde må også regnes som en joker til en podieplads.

 – ”Jeg er super glad og spændt over at være til start her i Herning. Det bliver fedt at skulle køre EM her – ikke bare i mit hjemland, men i min hjemby! Jeg har sagt til alle mine venner og min familie, at de skal møde op til festen i Herning og heppe på mig,” lyder det fra den altid energiske Michelle Vesterby, der føler sig klar til at skyde sæsonen i gang for alvor ved Garmin Challenge Herning i morgen.

Ualmindeligt stærkt dansk elitefelt blandt kvinderne

Med i alt 2.000 atleter til start ved løbet, hvoraf 25% er kvinder, så arrangørerne meget gerne flere kvinder til start. Til gengæld er der blandt kvinderne mange danske medaljekandidater i elitefeltet, som jo altså kommer til at kæmpe om den eftertragtede officielle Europamester-titel under det Europæiske Triatlon Forbund ETU (European Triathlon Union).

Det glæder en af de allerstørste danske profiler, Camilla Pedersen.

 – ”Det er super fedt, at vi er så mange danskere til start ved Europamesterskabet i Herning, og det er især fedt, at vi har så mange gode elitekvinder til start. Det er fedt, at vi kan vise de danske farver frem i morgen – det ser jeg personligt meget frem til,” sagde Camilla Pedersen vad fredagens pressekonference.

Hvor Michelle Vesterby føler sig klar og motiveret for at skyde sæsonen i gang for alvor og uden tvivl gerne vil vinde i sin hjemby Herning, er Camilla Pedersen dog ikke 100% i topform grundet en skidt optakt til løbet. Hun tager derfor løbet lidt, som det kommer, og ved ikke helt, hvad hun skal forvente.

Nyt dansk stjernehåb og dansk EM-sølvvinder også til start

Både Michelle Vesterby og Camilla Pedersen er dog enige om, at der også er en helt anden dansk kvinde, man skal holde øje med: den danske mester på sprintdistancen – 26-årige Line Thams – der i sin første mellemdistance-triatlon, Challenge Lissabon, for fire uger siden kørte sig på podiet som nr. 3.

Sidste års vinder af Challenge Herning, (ligeledes danske) Maja Stage Nielsen er også tilbage for at forsvare sin titel og ikke mindst for at køre et europamesterskab hjem. Hun er især stærk på løbet, hvor hun sidste år overhalede lokalfavoritten Michelle Vesterby og kom først over målstregen. Hun møder til start i Herning uden skader og i god form – og med en andenplads ved sidste års EM at skulle forsvare.

Forsvarende Europamester fra Polen blandt favoritterne

Der er dog ikke udelukkende danske kvinder blandt favoritterne. 30-årige Ewa Bugdol fra Polen er 8x polsk mester på den fulde distance, på hvilken hun sidste år endda blev ETU Europamester i tiden 9:02:08. Godt nok er hendes favoritdistance den fulde jernmand, men hun glæder sig meget til at være til start i Herning og vil især komme til at gøre en forskel på cyklen.

Fra sidste års EM på den fulde distance deltager også hviderussiske Hanna Maksimava, der kørte en fjerdeplads hjem i 2016.

Starten til ETU European Middle Distance Championship og Challenge Herning går i morgen klokken 10.00.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply