Nordmænd kan bare det der med at skabe ekstreme stævner. Det vel nok mest kendte af dem er Norseman Xtreme Triathlon, men i weekenden blev der kørt endnu et ekstremt race i de norske fjelde, thorXtri, hvor det lykkedes danske Orla Nielsen at køre sig på podiet. 

Ligesom Norseman Xtreme Triathlon, er thorXtri et stævne på den fulde ironman-distance, hvor ruten byder på rigeligt af naturlige udfordringer i form af koldt vand ved Lysebotn, en kurvet ruteprofil på cykelruten der strækker sig fra Lysebotn til Bore og en savtakket løberute langs kysten fra Bore til Stavanger.

Dette race er selvsagt ikke for tøsedrenge, og så lykkedes det endda for danske Orla Nielsen at svømme, cykle og løbe sig på podiet. Nærmere bestemt med en tredjeplads.

Orla var blandt de første ti atleter til at forlade det kolde norske vand, hvorefter han holdte sig godt til i fronten gennem de 180,2 kilometer kuperede cykling og dermed havde skabt sig selv et godt udgangspunkt med “kun” et savtakket marathon tilbage.

Han kunne dog ikke stille meget op mod den lokale helt Stian Gilje, der krydsede målstregen som første mand i tiden 11:24:54. Heller ikke svenske Peter Oom var der meget at stille op imod, men til gengæld blev det så til en dansk tredjeplads i tiden 12:13:33 – knap 49 minutter efter vinderen og knap et kvarter efter andenpladsen.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply