Det har længe været offentligt kendt at Javier Gomez skulle få taget sin fulddistancemødom i løbet af denne sang. Men indtil i dag, har det kun været meget få mennesker der viste præcis hvornår. 

Men i dag blev det så offentliggjort. Javier Gomez – manden der forudses at komme til at dominere Kona de næste par år – kommer til at køre sin første fulde distance i Cairns den 10. juni.

Man må dermed sige at Gomez har sat barren højt for sin debut. Cairns er nemlig mesterskabet for Asia-Pacific regionen i IRONMAN-regi, hvilket som tommelfingerregel tiltrækker mange hurtige mænd og kvinder.

[otw_shortcode_info_box border_type=”bordered” border_color_class=”otw-blue-border” border_style=”dashed” rounded_corners=”rounded-10″ background_color_class=”otw-orange” background_pattern=”otw-pattern-2″]Hvem er Javier Gomez? Javier Gomez (Spanien) er en af de mest succesfulde triatleter i nyere tid. Han er dobbelt IRONMAN 70.3 verdensmester og femdobbelt ITU-verdensmester. Sammen med ITU-konkurrenten, den dobbelte OL-guldvinder Alistair Brownlee, er Gomez spået at dominere IRONMAN World Championship på Hawaii i de næste par år.[/otw_shortcode_info_box]

Dobbeltmulighed i Cairns

Men der er altså en ganske simpel årsag til at Javier Gomez har valgt netop IRONMAN Cairns som sin debut på den fulde distance.

– Når jeg har kigget på kalenderen, har jeg altid troet at IRONMAN Cairns ville være den første mulighed for min debut på den fulde distance. For mig er Cairns en dobbeltmulighed, fordi Asia-Pacific Championship er et P4000 kvalifikationsrace, som giver det maksimale antal kvalifikationspoint, fortæller Javier Gomez i en pressemeddelelse.

– Dernæst er det det eneste IRONMAN-race jeg kommer til at køre før Kona.

Vil så tæt på forholdende på Hawaii som muligt

Men hvorfor så lige et mesterskabsstævne, når nu han på forhånd ikke har prøvet kræfter med den legendariske jernmandsdistance?

– Jeg har ikke nogen ironmanerfaring og jeg kunne have valgt en anden IRONMAN i Europa. Det ville have været lettere at rejse. Men i Cairns er der mere varme og større luftfugtighed. Jeg vil gerne prøve at simulere forholdende så godt som muligt, som jeg kommer til at møde på Hawaii. Jeg håber jeg kan lære noget af Cairns og at jeg kan bruge den erfaring, slutter Javier Gomez.

IRONMAN Cairns – Asia-Pacific Championship bliver kørt den 10. juni.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply