Det er efterhånden ved at være længe siden vi har set de danske kortdistancespecialister i aktion. Men i weekenden sker det så, når der tages hul på den europæiske sæson på Gran Canaria. 

Det er nemlig i ETU Gran Canaria European Cup, at der på søndag tages hul på den europæiske sæson. Og det sker med ikke mindre end seks danske elitetriatleter på startstregen – 2 piger og 4 herrer.

Og det er en yderst slagkraftig dansk delegation der er rejst til sydens sol på Gran Canaria.

Anne Holm ser stærk ud og Alberte Kjær viser lovende takter

Det danske pigehold består nemlig af Anne Holm og Alberte Kjær. To piger, der tidligere har vist at de kan bide skeer med de absolut bedste.

For Anne Holm bliver det dog den kun tredje gang hun er til start i seniorfeltet i den europæiske liga. Men med flere flotte resultater hos juniorpigerne så sent som sidste år (hvor Anne sammen med Sif Bendix Madsen bl.a. dominerede pigeracet i Holten og en syvendeplads i juniorernes EM), skal hun nok have styrken til at være godt med fremme i seniorfeltet i år.

Alberte Kjær nåede vi til gengæld ikke at se så meget til sidste år, på grund af vedvarende problemer med kramper i lårene under løb. Men meget tyder på at hun er tilbage for fuld blus, for det er ikke mere end et par uger siden, at Alberte vandt DM-sølv i crossløb på langdistance.

Derudover var Alberte også kun 4 sekunder fra at sætte dansk rekord på 3000 meter indendørsløb for en lille måned siden. Så løbeformen, den må hun helt klart have.

Starten for pigernes vedkommende, går på søndag kl. 14.15 lokal tid. Distancen der skal køres, er sprintdistancen. Kvindernes race kan livestreames her.

Erfarne drenge og en euroæpisk debutant i herrefeltet

Hvor Danmark har to triatleter med i kvindefeltet, har vi til gengæld fire triatleter med i herrefeltet. Og det er efterhånden nogle rutinerede Europa Cup-herrer der stiller til start i de rød-hvide farver.

Miki Taagholt, Emil Holm og Henrik Klemmensen må jo efterhånden siges at have prøvet at køre med i den europæiske liga en del gange før. Men så har Danmark altså også lige en europæisk debutant til start, ved navn Pelle Oskar Lambertsen.

Det er dog kun en europæisk debut Lambertsen står overfor. For han har nu været triatlet i et par år efterhånden, hvor han i DM Serien for Ungdom i 2016 blev nummer fire og i DM Serien for juniorer sidste år, blev det også til en fjerdeplads.

Spændende bliver det derfor hvordan Pelle Oskar Lambertsen kommer til at klare sig på den europæiske scene. Men endnu mere spændende bliver vel nok, om en herre som Emil Holm kommer til at kunne følge op på sin fine sæsonafslutning sidste år.

I den europæiske ligas sæsonafslutning i Funchal, Madeira, sidste år, bankede Emil Holm nemlig en femteplads hjem på en yderst hård rute. Og kun to uger forinden, svømmede, cyklede og løb han sig til en tredjeplads i Bundesligafinalen, kun overgået af ITU-stjernen Richard Murray og georgieren Jesu Gomar.

Og også Miki Taagholt og Henrik Klemmensen bliver spændende at følge, hvor Taagholt faktisk sad i udbrud en stor del af tiden under den europæiske finale på Madeira sidste år. Miki har en stor motor på særligt cyklen, og med en stigning cirka midtvejs på hver af de i alt fire omgange på cykelruten, kan hans stærke cykelben komme ham tilgode.

Klemmensen har også prøvet den europæiske scene en del gange efterhånden, hvor han løbende har vist gode takter. Sidste år var han tynget meget af en tung praktikperiode som en del af sin uddannelse, men her til vinter har han været tilbage på skolebænken. Og det betyder altså, at han har haft mere tid til at fokusere på træning og restitution.

Herrernes race starter på søndag kl. 15.45 dansk tid. Og ligesom hos pigerne, skal der konkurreres over sprintdistancen. Herrernes race kan livestreames her.

Leave a Reply