Som du tidligere har kunne læse her på Pastaparty.dk, så varslede Dansk Triatlon Forbund for et par uger siden, at der i 2017, vil ske en gennemgående ændring i strukturen i DM Tri Serien. Forbundet selv, er nu ude med nyt omkring den nye struktur. Og det betyder, at afdelingerne i DM Tri Serien, fremover vil blive lagt i forbindelse med eksisterende store stævner.

Forbundet vil vise, at triathlon også er andet end langdistance

Det er på Dansk Triatlon Forbunds egen hjemmeside, at de i en længere meddelelse beskriver, hvordan den nye struktur i DM Tri Serien, kommer til at se ud. Om årsagen til ændringen i strukturen, skriver forbundet;

– “Det er ikke en naturlov, at der er tilstrømning til triathlon sporten, hvis popularitet set over tid, altid har bevæget sig i bølger. Det betyder ikke, at man som klub eller forbund, skal sidde på hænderne og blot se til, mens bølgerne går op og ned. Vi skal der imod aktivt opsøge mulighederne, med det formål, at gøre det bedst muligt, for at tiltrække motionshungrende danskere til vores sport.”

Dansk Triatlon Forbund, anerkender selv, at der de seneste år er sket meget, i det danske triathlon miljø. Og det er hovedsageligt takket være de store danske stævner som Challenge Danmark og Ironman Copenhagen. Derfor ønsker forbundet også, at gøre opmærksom på triathlon sportens andre distancer og værdier.

 – “Som de fleste aktive ved, er triathlon meget mere end jernmand-distancen. Ud over de mange andre distancer der konkurreres på, er klubberne også garanter for kvalificeret træning og muligheden for, at blive en del af et socialt netværk,” skriver Dansk Triatlon Forbund på deres hjemmeside.

Eliten får termin dagen før nogle af de store danske stævner

Hidtil har både de to eliteklasser og age grouperne, som regel kørt race den samme dag, på den samme rute. Men med den nye struktur, vil eliteafdelingerne nu, bortset fra i finaleafdelingen i september, som udgangspunkt blive separeret fra age group-afdelingerne.

– “Startende med eliten, vil DM TRI Serien, bestå af to til tre afdelinger, ud over finalestævnet. Stævner som ikke nødvendigvis bliver afholdt sammen med en age group-afdeling, hvor der køres om DM Tri Serie-point.”

Men vil det så ikke komme til, at fjerne meget af opmærksomheden omkring eliteafdelingerne? Nej, siger Dansk Triatlon Forbund selv. De nye eliteafdelinger, vil nemlig blive lagt op, af de eksisterende store danske stævner.

– “Det betyder ikke, at eliten kommer til at fjerne sig rampelyset. Tværtimod, kommer vores eliteatleter til, at vise sig frem for betydeligt flere interesserede. Både inden- og uden for triathlon miljøet. Det lader sig gøre, fordi eliten kører dagen før, en af de mange store triathlon events, på dansk grund i 2017. Det bliver en eksponeringsmulighed for sprint-triathlon og vores topatleter, som vi endnu ikke har set mage til,” skriver forbundet endvidere på deres hjemmeside.

Age group-afdelingerne bliver en del af eksisterende kortdistancestævner

Med en generel separering af age group-afdelingerne og elite afdelingerne, hvordan vil det så se ud med age groupernes afdelinger i DM Tri Serien?

Som Dansk Triatlon Forbund skriver det på deres hjemmeside, så vil age grouperne nu få seks til syv afdelinger, udover finalen, at samle point i. Og disse afdelinger vil, i lighed med elite-afdelingerne, blive lagt sammen med en række større danske kortdistance stævner.

– “I lighed med eliten, bliver stævnerne lagt på venues, hvor der i forvejen er mange atleter samlet. Men hvor eliten vil køre deres stævne dagen før et stor event, kommer age grouperne til, at køre deres afdeling, sammen med deltagerne af et større stævne, der på denne måde bliver en del af Tri-Serien, for de deltagere der ønsker at være med,” skriver forbundet.

Den nye struktur vil gøre DM Tri Serien mere interessant

I følge Dansk Triatlon Forbund, vil den nye struktur samlet set, gøre DM Tri Serien mere synlig og interessant. Det vil ske igennem, hvad forbundet selv, kalder et nationalt kommunikationsloop.

 -“Stævnerne, der er tilknyttet DM TRI-Serien, bliver en del af et kommunikationsloop, der skal sikre, at sporten får omtale lokalt, regionalt og nationalt over hele sæsonen,” skriver forbundet og uddyber;

– “Serierne kommer landet rundt, fra nord til syd, fra øst til vest, i samarbejde med allerede etablerede stævner. Disse stævner bliver en del af DM Tri Seriens kommunikations-loop, der holder opmærksomheden på stævnet og serien, over hele sæsonen.”

Om DM Tri Seriens kommunikationsloop, uddyber Dansk Triatlon Forbund, hvordan der vil blive satset og hvad formålet vil være;

– “Den øgede opmærksomhed, vil betyde mere eksponering. Dels på Dansk Triatlon Forbunds platforme. Men der vil også blive arbejdet med en lokal, regional og landsdækkede PR-strategi, med den klare ambition, at stævnerne kan øge tilslutningen markant, hvilket samlet set, gør dem mere interessante for deltagere, sponsorer og samarbejdspartnere.

Du kan læse hele meddelelsen, fra Dansk Triatlon Forbund, på deres hjemmeside her.

 

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply