Når europamesterskabet i XTERRA duathlon 2018 skydes i gang i Rebild på søndag, er det med en altdominerende nordmand på startstregen. Og han jagter guld. 

Har du fulgt lidt med i XTERRA Duathlon-serien i år, husker du måske da norske Øivind Bjerkseth satte alt og alle på plads i Gribskov og vandt med mere end et kvarter.

På søndag er Øivind tilbage i Danmark. Og denne gang er det for at tage EM-guld.

Stålsat nordmand vil vinde XTERRA og ETU-europamesterskabet

For når XTERRA Duathlon Rebild skydes i gang på søndag, er det ikke blot finalen i dette års duathlon-serie. Det er også det europæiske XTERRA Duathlon-mesterskab.

Og det vil Øivind Bjerkseth udnytte til at blive europamester.

– Mine primære mål i år, er at gå efter dobbelt duathlon-titel. Både XTERRA og ETU, siger Øivind Bjerkseth i et interview med XTERRA Nordic, og fortæller samtidigt at han gerne vil have sin svømning forbedret markant i år.

– På den lange bane vil jeg gerne vinde Winter Triathlon World Championship. Og selvfølgelig forbedre min svømning, så jeg kan konkurrere mod de tunge drenge i XTERRA-serien uden at skulle jagte 5-6-7-minutter ind igen. Det bliver svært, men det er motiverende at have nogle store mål at jagte.

Har forbedret sit løb markant

I de XTERRA-stævner Øivind har stillet op i sidste år, har han vist sig at være en superhurtig løber. Faktisk har han kunne hente adskillige minutter på konkurrenterne, alene på de afsluttende 10 km løb.

Og det er absolut ikke blevet ringere henover vinteren, lyder det fra nordmanden. Faktisk er løbeformen forbedret i forhold til tidligere år.

– Min træning her til vinter, har været god. Jeg har forbedret mit løb en hel del, efter at blive presset på intervallerne hver torsdag på indendørsbanen i Oslo, sammen med nogle venner. Så jeg føler mig ret sikker på, at min form er hvor den skal være, lyder det fra Øivind Bjerkseth.

Lang vinter i Norge, har givet udfordringer på mountainbiken

Med et markant forbedret løb, har alting dog heller ikke været rosenrødt hos naboen i nord. Så er det i hvert fald rosenhvidt i stedet.. Ligesom herhjemme i Danmark, har det nemlig været en lang vinter i Norge, og det har lagt en vis dæmper på forberedelserne på den tohjulede.

– Vinteren har virkeligt haft fat i Norge i år, så det er seks måneder siden jeg sidst har kørt mountainbike på spor uden sne. Så man kan vel godt sige, at jeg var en smule skuffet over at se 10-15 cm sne da jeg ankom til Danmark for at køre XTERRA Gribskov. Forhåbentligt kan jeg få en føling med min mountainbike, når jeg tester ruten i Rebild dagen i forvejen.

Du kan læse det fulde interview med Øivind Bjerkseth på XTERRA Nordics hjemmeside her.

Chris Fischer får i øvrigt sin XTERRA-debut i Rebild på søndag. Det kan du læse mere om her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply