De to amerikanske professionelle triatleter, Beth Gerdens og Lauren Barnett, er begge individuelt blevet testet positiv for Ostarine efter stævner i 2016. Det har de begge, uafhængigt af hinanden, offentliggjort i går, på trods af, at det efterhånden er ved at være noget tid siden, at de to positive dopingprøver er blevet afleveret.

Beth Gerdes testet positiv efter sejren i sidste års Ironman Australia

Den ene af de to triatleter, Beth Gerdes, vandt Ironman Australia sidste år og Ironman Switzerland i 2015. Og det var netop i en dopingprøve efter sejren i Ironman Australia i maj, at Gerdes testede positiv for Ostarine. Hun modtog den officielle melding om den positive dopingprøve i juni, altså seks uger efter raceday, men har siden da, benægtet at hun bevidst skulle have indtaget produktet.

Og ifølge World Triathlon Corporation, der står bag Ironman, bliver der da også bakket op om hendes forklaring om, at hun ikke har indtaget Ostarine bevidst. Det står der i Beth Gerdes blogindlæg på hendes hjemmeside, hvor hun har skrevet et langt blogindlæg om sin positive dopingprøve.

– “Efter en lang og dyr undersøgelse fra min egen side, har World Triathlon Corporation tilkendegivet, at udfra beviserne, er mit indtag af Ostarine ikke sket forsætligt. Det betyder, at jeg på ingen måde har haft nogen anelse om, at stoffet har været i min krop. Men, uden et klart svar på hvor stoffet reelt kommer fra, selvom alle muligheder er blevet udhulede, kommer jeg til at modtage en to-årig karantæne fra World Triathlon Corporation, hvilket er den mindst mulige straf uden at kunne bevise kilden til Ostarinen. Jeg har ikke i tankerne at komme tilbage til professionel idræt, da dette ikke kun har ødelagt min karriere, men også sportslige ånd.” – Beth Gerdes.

Hun skriver i samme blogindlæg, at hun formoder, at ostarinen i hendes krop, er kommet fra nogle saltpiller hun har indtaget under Ironman Australia.

Beth Gerdes danner i øvrigt par med professionelle Luke McKenzie.

Lauren Barnett slipper med seks måneders karantæne

Den anden af de to dopingramte triatleter, Lauren Barnett, offentliggjorde også i går, at hun har modtaget en straf for at have overtrådt anti-doping reglerne. Det gjorde hun gennem sin advokat.

Barnett testede også positiv for Ostarine, men i modsætning til Beth Gerdes, modtager Barnett kun en karantæne på seks måneder. Samtidigt er karantænen sat til at fungere med tilbagevirkende kraft fra da den positive prøve blev taget, hvilket faktisk betyder, at hendes karantæne udløber i dag.

To separate prøver afslørede, at en flaske hun brugte under et race i juli 2016 og en salttablet hun havde indtaget, begge testede positiv for Ostarine. Prøverne kan i øvrigt spores tilbage til da Lauren Barnett vandt Ironman 70.3 Racine i juli 2016.

Gennem sin advokat, har Lauren Barnett udtalt, at hun er lettet over ikke længere, at skulle tænke på hvordan stoffet er kommet ind i hendes krop.

– “Imens jeg kigger efter den røde tråd for den periode, der har givet mig den allerhårdeste følelsesmæssige nedtur nogensinde, er jeg glad for, at jeg i fællesskab med World Triathlon Corporation, var i stand til at finde frem til videnskabelige beviser for, at jeg har fået stoffet ind i kroppen gennem tilskud. Jeg behøver nu ikke længere gå og tænke over, hvordan stoffet er havnet i min krop, når jeg aldrig bevidst har indtaget det,” udtaler Lauren Barnett.

Hvad er Ostarine?

Når nu to professionelle triatleter er blevet testet positive for brug af Ostarine, kunne det måske også være, at vi skulle kigge lidt nærmere på, hvad dette stof egentligt er.

Ifølge Anders Nedergaard, der er ekspert indenfor ernæring, sundhed og træning, er Ostarine oprindeligt et lægevidenskabeligt produkt, der er udviklet til at behandle knogletab. Det har dog også vist sig at have en anabolsk virkning på muskler.

Ostarine er oprindeligt udviklet til at behandle knogletab, men har vist sig også at være anabolsk i muskler. Det er en SARM, hvilket betyder, at det tænder for androgen receptoren, altså det samme som testosteron og andre anabole steroider, men det er IKKE et steroid.  – Anders Nedergaard, ekspert indenfor ernæring, sundhed og træning

Anders Nedergaard skriver i øvrigt på sin blog, at Ostarine hører til under SARM-gruppen, hvilket er en gruppe af stoffer, som er en nyere form for anabolske steroider end eksempelvis testosteron. Han skriver derudover også, at denne type doping er hastigt på vej frem.

Her på Pastaparty.dk, skrev vi i øvrigt for lidt tid siden, om der egentligt findes doping i international triathlon. Det kan du læse mere om her, hvor top-træneren Joel Filliol, giver sit syn på dopingproblematikken.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply