Går du med tanker om, at repræsentere de rød-hvide farver når ETU European Middle Distance Championship løber af stablen i Herning til juni, så er der lige noget du skal være opmærksom på. Det er nemlig begrænset hvor mange deltagere, der kan være fra hver nation, i hver age group. Det skriver Dansk Triatlon Forbund på deres hjemmeside.

Maksimum tyve deltagere fra hver nation, i hver age group

Når der førhen er blevet kørt ETU European Middle Distance Championship udenfor Danmark, har det aldrig været et problem. Men når nu mesterskabet bliver kørt i det danske land, så er der lige én enkelt regel, som man skal tage højde for som dansk deltager. I hvert fald, hvis man ønsker at stille op i mesterskabet, i stedet for det åbne race i Challenge Herning.

En regel fra ETU siger nemlig, at hver nation kun kan stille med tyve mand i hver age group. Og det kan godt gå hen og sætte en begrænsning for dansk deltagelse i de største age groups, nemlig i herrernes age groups fra 35 til 55 år. Også selvom Danmark, som værtsnation, må have fyrre deltagere i hver age group.

I netop herrernes age groups fra 35 til 55 år, er der nemlig tradition for, at der er rigtigt mange danske triatleter på startlisten – ikke kun i de europæiske mesterskaber, men også generelt i de hjemlige og udenlandske stævner.

Først-til-mølle afgør hvem som er med i EM

Skulle der være mere end fyrre danske triatleter tilmeldt i en age group i ETU-mesterskabet, så vil det altså betyde, at hver triatlet, som er over de fyrre deltagere, vil blive tvangsrykket til det åbne Challenge Herning-race.

Såfremt man derfor vil være sikker på, at skulle konkurrere i det officielle europamesterskab, så gælder det altså om, at få sig tilmeldt så hurtigt som muligt. Startpladserne i mesterskabet kører nemlig efter først-til-mølle, så i særligt herrernes age groups fra 35 til 55 år, kan det dermed blive mere end svært, at vente med tilmeldingen til sidste øjeblik. Her varsler Dansk Triatlon Forbund, helt ærligt, at der kan blive rift om pladserne.

Morten Fenger: Jeg tror desværre, at vi kommer til at afvise nogle

Det er i denne artikel på Dansk Triatlon Forbunds hjemmeside, at forbundet gør de mange triatleter opmærksomme på problemstillingen. Og direktøren i forbundet, Morten Fenger, forudser, at de højest sandsynligt kommer til at afvise enkelte danske triatleter, i herrernes klasser mellem 35 og 55 år.

– “Der er mange Age-Group-klasser, men ETUs regler siger, at hvert land kun har 20 pladser i hver fem-års aldersklasse. Danmark har, som værtsnation, 40 pladser i hver klasse. Det betyder, at hvis man befinder sig i en af klasserne, hvor der er tradition for stor deltagelse (Herre 35-55 år, red.) så kan man blive tvunget til at køre det åbne løb, fordi der simpelthen er udsolgt. Jeg tror desværre, at vi kommer til at afvise nogle i de mest søgte klasse. Så det er med at komme til tasterne, hvis man ønsker at køre i rødt og hvidt og få alle fordelene ved at være på holdet,” siger Morten Fenger til Dansk Triatlon Forbunds hjemmeside.

De mest deltagerrige klasser er næsten fuldt booket

I samme artikel på forbundets hjemmeside, skrives der også om de mange fordele ved, at tilmelde sig europamesterskabet, kontra at tilmelde sig det åbne Challenge Herning-race. Her er deltagelse i den officielle indmarch én af fordelene, ligesom rabat på landsholdsdragten, deltagelse i den officielle fortræning på ruterne, adgang til det efterfølgende pastaparty og en officiel EM-medalje også er blandt fordelene.

Samtidigt gør forbundet også opmærksom på, at der i de mest deltagerrige age groups, allerede er tilmeldt cirka tredive danskere. I disse age groups, er der dermed kun ti danske startpladser tilbage i det officielle europamesterskab. Men hvilke age groups, der helt konkret er tale om, nævner forbundet ikke noget om.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply