Islandske Edda Hannesdottir vandt i lørdags kvindernes 1. afdeling af DM Serien ved Furesøen. Men før hun kunne krydse målstregen, var der lige nogle stærke piger, noget koldt vand og en lang stejl bakke der skulle overvindes.

Det var en meget begejstret islænding der i lørdags vandt dette års første afdeling af DM Serien ved Furesøen. Edda Hannesdottir, der i øvrigt har boet i Odense og trænet med Tri Team SDU siden august sidste år, afgjorde det hele på løbet efter en tæt svømning og cykling – men på det afsluttende løb, var der bare intet at stille op for konkurrenterne.

– “Jeg er meget begejstret. Det var en hård konkurrence med mange stærke piger, og vi var seks piger samlet på cyklen. Så til sidst var det bare om hvem der løb bedst, og heldigvis valgte mine ben at arbejde sammen med mig, så det var godt,” fortæller Edda Hannesdottir om sin sejr til vores reporter Maria lige efter præmieoverrækkelsen.

Koldt vand og en lang bakke gav udfordringer

Før Edda Hannesdottir kunne afgøre det hele på løbet, var der dog lige en svømning og en cykling der skulle overstås. Der var stort set samling på hele feltet under svømningen, men Edda indrømmer gerne at vandet var lidt af en udfordring.

For selvom hun er født og opvokset på Island, hvor vandet – som hun selv siger – altid er koldt, så var det lidt af et chok at hoppe i den 14 grader varme Furesø.

– “Det (vandet, red.) var faktisk rigtigt koldt. Jeg kommer fra Island hvor vandet altid er meget koldt, men det her gav lidt af et chok og mine fingre blev meget kolde. Det var dog et smukt vejr, så jeg tror at solen har hjulpet en hel del,” beskriver Edda Hannesdottir, der dog også oplevede lidt af en udfordring mellem svømningen og cykelruten.

Fra Furesøen og op til cyklerne ventede der nemlig 500 meter løb opad bakke. Og den trak tænder ud.

– “Bakken var nok den hårdeste T1 jeg nogensinde har prøvet. Du er virkeligt nødt til bare at presse, presse og presse opad bakken, så det var lidt en sjov oplevelse. Den er jo ikke bare lang, den er også opad bakke hvor du skal løbe op, op og op efter at være træt fra svømningen. Så der handler det bare om at holde fokus.”

Husk at du kan se mange flere videoer fra DM Serien ved Furesøen på vores YouTube-kanal her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply