Som du tidligere har kunne læse her på Pastaparty.dk, har der for kort tid siden, været optræk til ballade mellem Dansk Triatlon Forbund og Ironman Danmark. Ironman Danmark har nemlig valgt, at skulle afholde Ironman 70.3 European Championship i Kronborg, kun otte dage efter det officielle Europamesterskab på samme distance i Herning.

De to parter er nået til enighed

Men nu er de to parter nået til enighed. Der vil altså både blive kørt om de officielle europamesterskaber i Herning og om Ironmans eget europamesterskab i Kronborg med otte dages mellemrum. Det bekræfter Dansk Triatlon Forbund på deres hjemmeside.

Aftalen mellem Dansk Triatlon Forbund og Ironman Danmark, går – udover at det er ETU European Middle Distance Championship som er det officielle europamesterskab på den halve ironman distance – ud på, at der ved fremtidige Ironman stævner i Danmark, skal søges tilladelse til afholdelse hos Dansk Triatlon Forbund.

Derudover vil Ironman Danmark også lægge en notits op på deres hjemmeside om, at ETU-stævnet i Herning, er det officielle europamesterskab.

“Vi har altid haft et fint forhold til Ironman, og den nye aftale vidner om stor interesse fra Ironmans side, i at anerkende det nationale forbunds rettigheder og beklage at den fælles koordinering ikke har været optimal. Ironman har lovet, at ligge en uddybende tekst om ETUs officielle EM ind på deres site, og dermed betragter jeg sagen som afsluttet, og vil kigge fremad mod en meget spændende dansk stævnekalender i 2017,” fortæller Mads Freund, formand i Dansk Triatlon Forbund, i en meddelelse på forbundets hjemmeside.

Ironman Danmark: Vi nåede ikke at koordinere vores planer i tide

Hos Ironman Danmark beklager de meget sammenfaldet med det officielle europamesterskab i Herning. Samtidigt ytrer de også glæde over aftalen imellem de to parter og vil nu se frem til et bedre samarbejde med Dansk Triatlon Forbund i fremtiden.

“I planlægningen af en så stor begivenhed som IRONMAN 70.3 European Championship nåede vi ikke helt at koordinere vores planer med alle parter i tide, og det skal jeg være den første til at beklage. Det har vi nu rettet op på, med en god aftale der dels anderkender Dansk Triatlon Forbunds og ETUs ret til at afholde EM, men som samtidig giver plads til IRONMAN 70.3 European Championship i 2017 i Helsingør. Vi har desuden aftalt med Dansk Triatlon Forbund, at vi skal mødes snarest og intensivere samarbejdet omkring triatlons fremtid i Danmark. Det glæder vi os meget til. Og vi glæder os over at 2017 på alle måder bliver et stort år for triathlon sporten i Danmark,” fortæller Thomas Veje Olsen, direktør i Ironman Danmark, ligeledes til Dansk Triatlon Forbunds hjemmeside.

Sagen er nu lukket

Med den nyligt indgåede aftale mellem Dansk Triatlon Forbund og Ironman Danmark, er der dermed lagt låg på sagen, som ellers skabte stor røre blandt danske triatleter på særligt Facebook.

Det officielle ETU European Middle Distance Championship i Herning, afholdes i samarbejde mellem ETU, Dansk Triatlon Forbund og Challenge Danmark og løber af stablen den 10. juni 2017. Ironman 70.3 European Championship køres den 18. juni 2017 i Kronborg.

Du kan læse Dansk Triatlon Forbunds officielle meddelelse på deres hjemmeside her.

Foto: ETU

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply