Som du sikkert har bemærket, så blev der i går leveret nogle solide danske præstationer i Ironman Western Australia. Jens Petersen-Bach blev nummer fire i pro-feltet, Esben Hovgaard blev sekser i samme felt og Lars Dyrholm Hansen vandt i sin age group.

Her lidt efter at de har krydset målstregen, har vi fået en kommentar fra Esben Hovgaard, om hvordan han oplevede sit eget race, og den sjetteplads han kom derfra med.

Følte sig stærk på svømning og cykling, men måtte kæmpe på løbet

Et par uger før raceday, havde vi en snak med Esben Hovgaard om, hvad hans mål i Australien egentligt var. Noget du i øvrigt kan læse mere om her. Og her fortalte han os, at det store formål med at rejse om på den anden side af jorden, var at samle kvalifikationspoint til næste års Ironman World Championship.

Og han fik jo faktisk hvad han kom efter, da han kunne krydse målstregen som nummer seks efter at have en god svømning, en super cykling og et løb, hvor han selv kommenterede i en kommentar på vores Facebook-side, at det nappede lidt.

Og det har vi lige fået en lille uddybning på.

– “Jeg følte mig virkelig stærk, og efter at være kommet op af vandet relativt tæt på fronten, så besluttede jeg mig for, at i dag skulle det sgu være. Jeg arbejdede rigtig hårdt på cyklen, men måske nok også lidt for hårdt, så jeg gik desværre meget ned på løbet, som jeg ellers har haft virkelig godt styr på i træningen og måtte grave rigtig rigtig dybt, for at holde sjettepladsen,” fortæller Esben Hovgaard.

Var klar til at satse imod verdensstjernerne

Når nu Esben måtte kæmpe rigtigt hårdt for, at holde sin sjetteplads gennem hele marathonen, så er han da også utroligt stolt over også at gøre det. Og glæden bliver ikke mindre, når han tænker på, hvilke verdensstjerner, som han faktisk var oppe i mod i Australien.

Og han ved også lige præcis, hvorfor det lykkedes, at køre så fornem en placering hjem i et så stærkt felt.

– “Når man kører imod to verdensmestre og et hav af andre verdensstjerner, så skal man sgu turde at komme ud guns blazing,” fortæller Esben stolt.

Mangler måske en smule mængde i træningen

At Esben lykkedes med sin opgave imod så store navne, er endnu mere imponerende, når man tager med i regnestykket, at han også lige passer et fuldtidsjob ved siden af pro-træningen. Tiden til træning er dermed begrænset, og i den seneste tid, har det også kun været muligt at træne på hometraineren eller i mørket udenfor.

Og det er selvfølgelig nogle andre vilkår end dem, som de fleste af gårsdagens konkurrenter, er oppe imod.

– “Jeg mangler måske også en smule mængde i kroppen, da jeg nærmest kun har trænet på turbotræner op til dette race, da det som regel er mørkt, når jeg har fri fra arbejde. Jeg havde håbet på mere, men i det mindste fik jeg vist mig selv, at jeg kan være med på topplan. Og det er opmuntrende i forhold til næste år,” forklarer Esben med hentydning til, at han næste år, vil forsøge at hente de sidste point i forsøget på at kvalificere sig til Hawaii.

Brug for flere Kona-point

Selvom Esben nu har fået kørt en god portion Kona-point hjem, med sin sjetteplads i Ironman Chattanooga og nu også sjettepladsen i Western Australia, så er han ikke helt i mål endnu. Han er dog glad for de point han har nu, og dem vil han bruge til, at arbejde henimod flere.

– “Jeg får brug får en del flere (Kona-point, red.). Men det er altid godt, at sætte point på kontoen, så har man noget at arbejde ud fra,” slutter Esben optimistisk.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply