Det blev til hele fem danske age group-sejre samt to andenpladser i IRONMAN Lanzerote 2017. Desværre måtte sidste års vinder i pro-klassen, Tine Holst, udgå undervejs. 

Der var hele 62 danskere til start til IRONMAN Lanzerote, hvoraf tre af dem stillede op i pro-klassen.

Til start var blandt andet sidste års vinder af pro-klassen hos kvinderne i IRONMAN Lanzerote, Tine Holst. I pro-klassen var også de danske pro-debutanter Pia Englyst og Mads Bang Jensen (MSI Pro Tri) at finde på startlisten.

Tine Holst måtte udgå – tre kvinder i top 10 samlet

Der var store forventninger til sidste års vinder, Tine Holst. Hun udtalte tidligere til Pastaparty.dk i denne artikel, at “Det bliver alt eller intet”. Desværre måtte Tine udgå på løbet efter lidt over 20 km. løb.

Selvom Tine Holst var ude, formåede de andre danske kvinder at levere flotte resultater. Bedste resultat blev en samlet syvendeplads af alle inklusiv profferne til Katrine Meldgaard Lund-Nielsen. Hun stillede op som age grouper, hvor hun vandt sin klasse F35-39, men formåede altså at være helt med fremme, hvor det er sjovt.

Også Pia Englyst fik en tilfredsstillende start som pro-debutant, da hun kom ind som nummer otte samlet, og hendes målsætning om ikke at være den sidste pro over målstregen lykkedes dermed, da 11 pro-kvinder gennemførte.

Sejren i pro-klassen gik til Lucy Charles fra Storbritannien, der gennemførte i tiden 09:35:40.

De danske kvindelige age groupere klarede det også rigtig godt, hvor der blev til tre sejre til hhv. Katrine Meldgaard Lund-Nielsen i klassen F35-39, Katrine Brock i klassen F25-29, som også fik en god nok tid til at blive nr. 10 samlet hos kvinderne og Kristine Arnborg i klassen F30-34. Derudover fik Lillan Sindahl Glümer en andenplads i klassen F45-49.

To age group-sejre hos herrerne

Det var ikke kun de kvindelige age groupere, der kunne levere flotte resultater. Hos mændene blev det til to sejre til hhv. Frederik Meljby i klassen M35-39 og Jesper Madsen i klassen M40-44.

Det blev også til en enkelt podieplacering, da Jørn Madsen formåede at blive nummer to i klassen M50-54.

Til start var som nævnt også Mads Bang Jensen, som stillede op i pro-klassen. Inden start udtalte han dog til Pastaparty.dk, at han godt vidste, at det nok ikke blev til den bedste placering, da han er bedre til tonserruter, men han formåede alligevel at få en fin debut i pro-klassen, hvor han blev nummer 19 ud af 27 startende.

Sejren i pro-klassen gik til Bart Aernouts fra Belgien, der endte i tiden 08:34:13.

Danske resultater

F25-29

1 Katrine Brock (nr. 10 samlet hos kvinderne)

F30-34

1 Kristine Arnborg

F35-39

1 Katrine Meldgaard Lund-Nielsen

F45-49

2 Lillan Sindahl Glümer

M35-39

1 Frederik Mejlby

M40-44

1 Jesper Madsen

M50-54

Jørn Madsen

Se hele resultatlsiten her.

OBS: Grundet problemer hos IRONMAN’s live results er der ikke angivet tider.

DEL
Alexander Bojsen er skribent på Pastaparty.dk og elsker at skrive. Han har desuden tilbage i år 2016 gennemført IRONMAN Copenhagen og dyrker i dag cykling på højt niveau.

3 KOMMENTARER

    • Hej Josh, det kan jeg også se at Alexander (skribenten der har skrevet artiklen) har nævnt:

      “Selvom Tine Holst var ude, formåede de andre danske kvinder at levere flotte resultater. Bedste resultat blev en samlet syvendeplads af alle inklusiv profferne til Katrine Meldgaard Lund-Nielsen. Hun stillede op som age grouper, hvor hun vandt sin klasse F35-39, men formåede altså at være helt med fremme, hvor det er sjovt.”

      Ha’ en god dag 🙂

  1. Ja det er rigtig. Jeg kiggede under listen af resultater i artiklen hvor Katrine Brock fik kommentar fra Alexander for sin flot 10. plads. Tak Morten

Leave a Reply