Der bliver dansk smæk for skillingen i Lisabon på søndag når ikke mindre end fire danske pro’ere stiller til start i Challenge Lisboa. Vi har fået en kommentar fra dem alle fire om deres respektive forventningerne til raceday.

Michelle Vesterby, Chris Fischer, Line Thams og Thomas Strange. Det er de fire danske professionelle triatleter der på søndag stiller til start i Challenge Lisboa. Og umiddelbart er det med ét formål – i hvert fald for de tre af dem; at blive klar til ETU Middle Distance Championship i Herning den 10. juni, imens den sidste har et mere langtrækkende mål med deltagelsen.

Michelle Vesterby: Jeg håber da på en topplads

Det ændrer dog ikke på at det nok skal blive super interessant at se de fire danskere i aktion, når der er to danskere til start hos både pro herrerne og kvinderne. For tager man et hurtigt kig på startlisten, så er der absolut mulighed for nogle danske topresultater, hvor Michelle Vesterby må kandidatere til én af de absolutte topfavoritter i kvindefeltet.

Også selvom formen endnu ikke topper.

– “Jeg har ikke de store forventninger til racet på søndag. Det er for mig et ‘træningsrace’ hvor der skal afprøves lidt ting inden sommerens stævner Challenge Denmark og Ironman Østrig! Ruten er flad og hurtig, som også er kendetegnet ved Herning og Østrig. Så god simulering på race setuppet til de kommende stævner,” fortæller Michelle Vesterby da vi fanger hende til en kommentar om hendes forventninger til søndagens Challenge Lisboa.

 – “Formen er ved at vise sig, men Luc (Van Lierde, Vesterbys træner, red.) giver mig desværre ikke meget hvile op til sådan et stævne. Men med det sagt – jeg går altid efter at yde mit optimale på dagen og håber da også altid på en topplads!”

Michelle stiller til start med bibnummer 31.

Thomas Strange: Formen er bedre end nogensinde

Hos Thomas Strange, der sidste år høstede adskillige fornemme placeringer i Challenge-serien, er der en mærkbar mere rolighed omkring søndagens stævne. Målet var indtil for kun to uger siden ellers at køre på podiet, og formen er også til det. Men et styrt for to uger siden under en træningslejr med landsholdet, har fået ham til at ændre målsætning til nu bare at skulle gennemføre.

– “Formen er bedre end nogensinde. Jeg var på træningslejr i 3 uger på la Santa i marts og var 12 dage på Mallorca med landsholdet her i april. Jeg styrtede desværre på en nedkørsel med to dage tilbage af lejren, hvor jeg slog min hofte ret slemt og har ikke kunnet løbe siden. Så forhåbningerne er gået fra podiet til bare at gennemføre nu,” fortæller Thomas Strange om tankerne forud for Challenge Lisboa.

Og Thomas, ja han synes ikke det er super fedt med sit styrt. Til gengæld ser han positivt fremimod EM i Herning den 10. juni.

– “Du kan tro, at jeg har været nede over det. Men så længe jeg er klar til EM i Herning, så går det nok,” fortæller Thomas optimistisk.

Thomas stiller til start med bibnummer 18.

Line Thams: Klar til at blive konfronteret med sandheder igen

Hos den tidligere danske ITU-atlet Line Thams er der helt andre ord at finde. Denne sæson er Thams’ første på de længere distancer, selvom hun faktisk skulle have haft sin debut på halvjernsdistancen i IRONMAN 70.3 Lanzarote sidste år.

Hun nåede dog at styrte på cyklen få dage før raceday på Lanzarote, og så blev debuten udskudt til Cannes Triathlon for kun et par uger siden. En debut hvor hun i øvrigt alligevel placerede sig som nummer syv!

Ét af Lines største sæsonmål er EM i Herning til juni, og på søndag er hun til start med ét enkelt formål; at lære mere om sig selv på distancen før det går løs i Herning.

– “Jeg har været i sydspanien for at træne siden Cannes, og skulle egentlig bare ha’ været hjemover i weekenden. Men efter Cannes stod det ret klart at det nok var en meget god ide at jeg lige prøvede en rigtig halv ironman af igen. Primært så EM ikke bliver min debut med bare med en lille smule erfaring,” fortæller Line Thams og fortsætter:

– “Så vi kiggede lidt på races hernede. Jeg er egentlig mest på udkig efter bare at køre distancen, så et lokalt race her havde også været helt fint. Men Lissabon ligger også tæt på, og passer fint ind i træningsskemaet, så jeg tager altså dertil på vej hjemad.”

Og rent målsætningsmæssigt, så er det også tydeligt hvad Line kommer til Lissabon for.

– “Målet med racet er meget procesorienteret. Så jeg kan i princippet nærmest opnå min målsætning bare ved at gennemføre distancen. Når det er sagt, så skal jeg da ikke lægge skjul på at mit konkurrence-gen nok skal byde ind med en stemme i weekenden, så jeg skal da helt sikkert også ud og konkurrere,” forklarer hun og fortæller samtidigt at hun da har et håb om at komme hjem med lidt præmiepenge, der bliver uddelt til de atleter der krydser målstregen i top seks.

– “Racet kommer selvfølgelig bare lige i slutningen af en træningsblok, så resultatet kan blive lidt en dreng eller pige. Og jeg er egentlig også ok med hvad end det bliver, men der må selvfølgelig meget gerne følge en check med hjem i lommepenge.”

På trods af en ellers hæderlig syvendeplads i Cannes, måtte Line Thams dog også sluge nogle kameler undervejs. Særligt bagefter hvor der skulle reflekteres over egen præstation. Hun er dog med kun ét race i denne sæson blevet meget klogere på sig selv, og hun er allerede klar til at tage flere tæsk af den virkelige verden.

– “Jeg lærte sindssygt meget af racet i Cannes og primært af de fejl, jeg lavede. Så selvom der lige skulle sluges nogle hårde sandheder, så kom jeg også meget motiveret ind til denne træningslejr,” fortæller Line Thams optimistisk.

– “Jeg er klar på at blive konfronteret med sandheder igen, og jeg føler mig allerede bedre rustet til Challenge end i Cannes, på trods af kun to ugers træning.”

Line stiller til start med bibnummer 45.

Chris Fischer: Kører igen i år i den samlede Challenge European Rankings

Den sidste af de fire danske pro’ere i Challenge Lisboa, er sidste års vinder af det samlede Challenge European Rankings. Den titel jagter han igen i år, og han ser frem til at komme i konkurrence igen efter syv måneder med først off season er dernæst målrettet træning frem mod sæsonen.

– “Challenge Lisboa bliver årets første race og også tid til at banke rusten af rørene efter 7 måneders Konkurrencestilstand. Jeg glæder mig utrolig meget, da jeg føler mig velforberedt og som jeg ser det, bedre i stand end sidste år ved samme tid. Det er jo alt man kan ønske sig. Fremgang,” fortæller Chris Fischer der har store forhåbninger til på søndag.

– “Jeg forventer at være klart bedre svømmende end sidste år. Det er i hvert fald hvad træningen indikerer. Hvad det kan omsættes til på raceday, med det hektiske element af åbentvand og samlet start er en ukendt størrelse. Men jeg føler mig også bedre cyklende end sidste år og på løbet er det også lige som om, at jeg har fundet melodien ved det ønskede racepace, og på søndag har jeg så forhåbentlig noget at forholde mig til sort på hvidt. Jeg ønsker at gå efter en PR, da ruten ser fornuftig ud i den henseende.”

Og så er der jo også lige den med den samlede sejr i Challenge European Rankings. Den vil han nemlig – ligesom sidste år – gå efter at sætte sig solidt på.

– “Jeg kører igen i år efter den samlede stilling i Challenge European Rankings, så point er også vigtige i den retning. Men konkurrenternes performance har jeg jo ikke den store indflydelse på. Jeg vil gerne se mig tættere på toppen i år end sidste år og køre med om podieplaceringerne,” slutter Chris Fischer.

Chris stiller til start med bibnummer 23.

To danske age groupere er også til start

Udover de fire professionelle, har Danmark også to age groupere til start i Challenge Lisboa. Det drejer sig om Finn Andersen der stiller til start i M45-49 og Lars Møller der stiller til start i M55-59.

M45-49

542 Finn Andersen

M55-59

622 Lars Møller

Det er endnu ukendt hvor Challenge Lisboa kan følges, men startlisten kan ses her.

Leave a Reply