Lørdag blev der kørt ETUs officielle europamesterskaber i mellemdistancetriathlon. Men hele ugen op til, blev der i lighed med VM-ugen i Danmark tidligere på året, blevet kørt mesterskabskonkurrencer over flere forskellige multisportsdiscipliner. Alt i alt udmøntede det sig til 7 danske age group-medaljer hvoraf de fire var af guld.

Ikke mange danske age groupere var draget til ETUs officielle multisportsmesterskaber i den forgangne uge. Alligevel lykkedes det de få danske atleter der nu og engang var afsted, at hente syv EM-medaljer med hele fire af dem i guldfarve.

Læg dertil at Miki Taagholt hentede EM-sølv i mellemdistancetriathlon, og så blev det til i alt otte danske EM-medaljer.

Disciplinerne der blev konkurret over, var de samme som da der blev kørt VM på Fyn tilbage i juli i år, bortset fra at triathlonsportens langdistance blev byttet ud med mellemdistancen.

Det vil altså sige at programmet bød på sprint duathlon, standard duathlon, cross duathlon, cross triathlon, aquathlon, aquabike og mellemdistancetriathlon.

Fire danske age groupere hentede syv medaljer i seks forskellige discipliner

I alt var der kun fire danske age groupere til start over de i alt syv forskellige multisportsdiscipliner, hvor der kun var en enkelt af disciplinerne der ikke havde deltagelse af en dansker. Det var i aquathlon.

Med i alt syv danske age group-medaljer skal der derfor ikke meget hovedregning til for at kunne konkludere, at der i alle de discipliner hvor der var danske age groupere til start, blev hentet minimum én medalje.

Bonnie Ridderberg var den af danskerne der hentede flest medaljer og kom ved afslutningen af EM-ugen til at stå med tre EM-medaljer i F65-69; én af guld (sprint duathlon), én af sølv (mellemdistancetriathlon) og én af bronze (standard duathlon).

Anne-Mette Mortensen var til gengæld den der hentede flest danske guldmedaljer, da hun i de to crossdiscipliner cross duathlon og cross triathlon – som i øvrigt var de eneste to discipliner hun var til start i – vandt i begge konkurrencer og dermed tog EM-guld i både cross duathlon og cross triathlon i aldersklassen F50-54.

Karsten Olsen var også kun til start i de to crossdiscipliner, hvor han til gengæld sørgede for at hente EM-guld i cross duathlon i M60-64. I cross triathlon-disciplinen stod han også med rigtigt gode muligheder for at hente EM-guld, men et styrt på mountainbiken der forårsagede et brud i det ene ben under cross triathlon-konkurrencen, tvang ham til at udgå.

For at sætte en ende på de danske age group-medaljer på Ibiza, hentede Anette Fuglsang Owens EM-bronze i aquabike-disciplinen i F55-59.

Miki Taagholt hentede som sagt også EM-sølv i mellemdistancetriathlon, hvor Nicholas Ward Munoz blev nummer 11 og hvor Camilla Pedersen desværre måtte udgå efter et styrt på cyklen der forårsagede en mindre hjernerystelse. Pro’ernes race kan du dog læse meget mere om her.

Mellemdistancetriathlon-konkurrencen blev i øvrigt præget af kraftigt regnvejr, hvorfor cykelruten blev kortet ned til kun 48 kilometer af hensyn til deltagernes sikkerhed. Svømme- og løberuten blev til gengæld gennemført i deres fulde længde.

Danske resultater ved 2018 Ibiza ETU European Multisport Championships

Sprint duathlon

Placering
Navn
Land
Sluttid
F65-69
1 Bonnie Ridderberg Danmark 1:20:05

Standard duathlon

Placering
Navn
Land
Sluttid
F65-69
3 Bonnie Ridderberg Danmark 2:31:59

Cross duathlon

Placering
Navn
Land
Sluttid
F50-54
1 Anne-Mette Mortensen Danmark 1:55:42
M60-64
1 Karsten Olsen Danmark 1:45:04

Cross triathlon

Placering
Navn
Land
Sluttid
F50-54
1 Anne-Mette Mortensen Danmark 1:56:10

Aquabike

Placering
Navn
Land
Sluttid
F55-59
3 Anette Fuglsang Owens Danmark 2:17:12

Mellemdistance triathlon

Placering
Navn
Land
Sluttid
MPro
2 Miki Taagholt Danmark 2:52:16
11 Nicholas Ward Munoz Danmark 3:02:25
F65-60
2 Bonnie Ridderberg Danmark 5:20:48

Alle resultater fra 2018 Ibiza ETU Multisport European Championships kan ses her.

Leave a Reply