Selvom man ikke er et IRONMAN, et Challenge Family eller et ITU-race, kan man sagtens tiltrække nogle af verdens absolut bedste triatleter. Det er i hvert fald hvad det sydfranske Cannes International Triathlon formår at gøre år efter år. 

I år kan stævnet så skrive stjernenavne som den dobbelte 70.3 verdensmester og seksdobbelte ITU verdensmester Javier Gomez, Kona-2’eren Lucy Charles og den forsvarende vinder og tidligere Kona-vinder Sebastian Kienle på startisten.

Traditionelt set kan vi regne med at se endnu flere af de store navne til start, når det går løs i Cannes den 29. april. Tidligere har triatleter som bl.a. Andreas Raelert også leget med ved den sydfranske riviera.

Sidste år havde Danmark sågar tre pro-kvinder til start. Det var Tine Holst, Line Thams og Michelle Vesterby. Ingen af dem formåede dog at komme på podiet, men de befandt sig alle i top ti – ikke langt fra den gyldne skammel.

Alt i alt melder arrangørerne om stor international opbakning. I en pressemeddelelse fortæller folkene bag Cannes International Triathlon, at atleter fra mere end 40 lande har tilmeldt sig 2018-udgaven.

Hvilke lande det præcis drejer sig om – og om der er danskere til start – vides endnu ikke. Startlisten for dette års udgave, er nemlig ikke offentliggjort endnu.

Cannes International Triathlon køres over distancen 2 km svømning, 107 km cykling og 16 km løb. Særligt cykelruten er led, da den byder på rundt regnet 1700 højdemeter.

Leave a Reply