Natten til torsdag blev der kørt Commonwealth Games i Gold Coast, Australien. Flora Duffy og Henri Schoeman viste klart og tydeligt hvem der var stærkest.

Det kommer ikke som den helt store overraskelse. I hvert fald ikke at Flora Duffy skulle gå hen og vinde nattens Commonwealth Games i Gold Coast, Australien. Duffy har i det seneste halvandet til to år været suveræn i stort set alt hun har stillet op i, og det var hun også i nat.

Til gengæld var det måske en lidt større overraskelse at Henri Schoeman skulle nappe sejren, da de to Brownlee-brødre på forhånd var storfavoritter. I øvrigt med Alistair Brownlee som forsvarende mester.

[otw_shortcode_info_box border_type=”bordered” border_color_class=”otw-blue-border” border_style=”dashed” rounded_corners=”rounded-10″ background_pattern=”otw-pattern-2″]Hvad er Commonwealth Games? Commonwealth Games er en form for olympiade, kun for lande under enten nuværende eller tidligere britisk styre. Det afholdes hvert fjerde år og indeholder primært sportsgrene, der har lange traditioner i Commonwealth. Commonwealth er en sammenslutning af kolonimagten Storbritannien. [/otw_shortcode_info_box]

Duffy kørte sit eget udskilningsløb

Der var smæk for skillingen allerede fra start i kvindernes race. En trio bestående af Flora Duffy (Bermuda), Jessica Learmonth (England) og Sophie Coldwell (England) lagde hårdt fra land allerede under de første meter i det 24 graders varme vand i Southport Broadwater Parklands.

De ankom til T1 en lille håndfuld sekunder før de nærmeste forfølgere, og det lille forspring brugte de til at danne en lille udbrydergruppe. En udbryddergruppe der skulle vise sig at være mere end bare almindeligt farlig for de feltets resterende kvinder.

Sophie Coldwell måtte dog opgive at sætte med i det høje tempo, og så var det en duo der førte an gennem de 20 km cykling.

I T2 havde Duffy og Learmonth opbygget et forspring på knap et minut. Og med en stålsat Flora Duffy der nærmest sprintede ud af T2, var det et alt for stort forspring for forfølgerne.

Learmonth kunne heller ikke holde trit med Duffys tempo, og så tordnede bermudianeren alene mod målstregen, hvor hun kunne række armene over hovedet og fejre sin første Commonwealth guldmedalje.

Det lykkedes tilgengæld Jessica Learmonth at holde sin andenplads hele vejen til målstregen, på trods af at stærke løbere som Vicky Holland (England) og Joanna Brown (Canada) kæmpede en drabelig kamp bagved.

En kamp som Joanna Brown trak det længste strå i og som dermed gav en canadisk bronzemedalje.

Schoeman fortsatte stimen fra Abu Dhabi

For en lille måneds tid siden nedlagde sydafrikanske Henri Schoeman al modstand i WTS Abu Dhabi. Og i nat gjorde han så nøjagtigt det samme, da han efter at have tilbagelagt 750m svømning, 20 km cykling og 5 km løb, kunne kåres som Commonwealth Champion.

Det var ellers den forsvarende mester Alistair Brownlee (England) der førte taktstokken fra startskuddet lød, i et tempo, hvor kun Tayler Reid (New Zealand) kunne være med.

De to ankom til T1 sammen, hvor en mindre forfølgergruppe bestående af Henri Schoeman, Jonathan Brownlee (England), Matthew Hauser (Australien) og Marc Austin (Skotland), fulgte trop kort efter.

Kort inde på cykelruten skete der en sammensmeltning mellem de to i front og de fire forfølgere, og så blev der ellers arbejdet hårdt for at få udbygget forspringet til resten af feltet.

I T2 var forspringet oppe på 25 sekunder, og så gjaldt det ellers om at løbe for livet, hvis ikke en hurtig løber som Richard Murray skulle lukke hullet op til de førende.

Om det var derfor Schoeman trykkede pedalen i bund allerede øjeblikket efter han havde forladt skiftezonen, skal være usagt. Men sandheden er, at det i hvert fald var hvad han gjorde.

Ingen kunne følge sydafrikanerens tordnen imod målstregen, og så blev det til Henri Schoemans allerførste individuelle Commonwealth-medalje. Bagved blev resterne af den tidligere frontgruppe hurtigt splittet op, hvor Marc Austin og Jonathan Brownlee løb skulder mod skulder.

Men bagved dem, var der fart på. Rigtigt meget fart på. Australske Jacob Birtwhistle indhentede de foranliggende konkurrenter én efter én, og kun kort før målstregen, passerede han først Brownlee og dernæst Austin, der dermed blev henvist til kampen om tredjepladsen.

Med Birtwhistle på andenpladsen, lykkedes det til gengæld Marc Austin at holde tredjepladsen og dermed runde podiet af.

Resultater Commonwealth Games Gold Coast 2018

Kvinder

1 Flora Duffy, Bermuda, 0:56:50
2 Jessica Learmonth, England, 0:57:33
3 Joanna Brown, Canada, 0:57:38
4 Vicky Holland, England, 0:57:42
5 Ashleigh Gentle, Australien, 0:58:08

Herrer

1 Henri Schoeman, Sydafrika, 0:52:31
2 Jacob Birtwhistle, Australien, 0:52:38
3 Marc Austin, Skotland, 0:52:44
4 Matthew Hauser, 0:52:46
5 Ryan Sissons, 0:52:49

Alle resultater kan ses her.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre, jeg har et ansvarsfuldt og tidskrævende lederjob i detailbranchen og så dyrker jeg triathlon i min fritid, sideløbende med at jeg forsøger at opdatere bare lidt her på siden.

Leave a Reply