Dette års VM-serie – eller World Series, som det så fint går under internationalt – står for døren. Faktisk er det allerede på fredag at 2018-udgaven skydes i gang. Og endnu engang er det Abu Dhabi der er værter for den store åbning. Arrangørerne har tillige offentliggjort et af de stærkeste felter nogensinde i De Forenede Emiraters hovedstad.

Brownlee-brødrende har nemlig begge bekræftet deres deltagelse. Men de får det ikke nemt, for den forsvarende verdensmester Mario Mola og sin stærke landsmand Fernando Alarza, står også på startlisten.

Og så skal vi altså ikke glemme at de to sydafrikanere Richard Murray og Henri Schoeman er til start, ligesom norske Kristian Blummenfelt er det, efter lidt af en drømmesæson i fjor.

Favoritterne til sejren, skal dog nok allermest ses hos de to Brownlee-brødre. Og de glæder sig til endnu engang, at stille til start i Abu Dhabi. Selvom ingen af dem dog har kørt på den nye rute der fik sin debut sidste år, og som foregår på Yas Island, der huser den velkendte Formel 1-bane.

– Abu Dhabi er et fantastisk sted til at være World Series-sæsonåbneren. Jeg kørte på Corniche-ruten tilbage i 2015 og jeg ser meget frem til at prøve den nye rute på Yas Island. Vejret i Abu Dhabi i marts er perfekte, så det er virkeligt langt fra de forhold vi har trænet under i Storbritannien her til vinter. Alle ved at vi giver os 110% når vi kører, og i  Abu Dhabi kommer vi ikke til at ændre på det. Vi kommer til at lave et stort show, fortæller den yngste Brownlee, Jonathan, i en pressmeddelelse.

Edit 27/2: Alistair Brownlee har trukket sig fra Abu Dhabi med en skade.

Ligeså stærkt kvindefelt til start

I kvindernes felt, kan vi også se frem til et spændende race med nogle af verdens bedste triatleter på startstregen.

Sidste års vinder i Abu Dhabi, Andrea Hewitt, kommer nemlig tilbage til Yas Island for at gå efter endnu en Abu Dhabi-titel. Sidste år vandt Hewitt i en episk sprint mod britiske Jodie Stimpson, og det præcis samme scenarie kan faktisk komme til at udspille sig igen i år. Stimson er nemlig også til start i Abu Dhabi på fredag.

– Jeg glæder mig til at komme tilbage til Abu Dhabi i år. Et sted der har et stort plads i mit hjerte, efter min førsteplads sidste år. 2017-racet var et vendepunkt for mig, både personligt og professionelt. Jeg havde trænet så hårdt, mødte op i god form og vidste at jeg havde en chance for at gøre det godt. Så at hente guldmedaljen på den måde jeg gjorde det, bragte simpelthen så stor følelser. Og det tror jeg kunne ses på målstregen. Den sejr havde ikke været mulig, hvis det ikke havde været for den fantastiske support fra min familie, venner og triathlonmiljøet. Jeg ser frem til at se hvad dette års race bringer, og med lidt held, kommer jeg på podiet igen, fortæller Andrea Hewitt i en pressemeddelelse.

Og held får Andrea Hewitt brug for. Til start finder vi nemlig den dobbelte verdensmester Flora Duffy, ligesom resten af VM-podiet fra sidste år, Ashleigh Gentle (Australien) og Katie Zaferes (USA) også er til start.

Og så er der altså også deltagelse af stærke navne som Non Stanford, Vicky Holland, Summer Cook, Chelsea Burns, Renee Tomlin, Taylor Spivey, Rachel Klamer, Ai Ueda og Jury Ide.

Fredagens første afdeling af dette års VM-serie køres over sprintdistancen.

DEL
Mit navn er Morten og det er mig der driver Pastaparty.dk. Jeg er familiefar med en fantastisk kæreste og to vidunderlige døtre. Og så ser jeg mig selv som ret ambitiøs med tri-sporten, hvor jeg ovre på min personlige hjemmeside Mortenfalkstorling.dk, blogger om min tri-rejse.

Leave a Reply